Бил Нелсън, директор на НАСА, обяви, че НАСА е отложила

...
Бил Нелсън, директор на НАСА, обяви, че НАСА е отложила
Коментари Харесай

НАСА отложи пилотирания полет до Луната за 2025 г.

Бил Нелсън, шеф на НАСА, разгласи, че НАСА е отсрочила задачата си да изпрати хора на Луната и това няма да се случи преди 2025 година

„ Целта на администрацията на Тръмп да изпрати човек на Луната до 2024 година не беше в сходство с техническата изпълнимост “, сподели Нелсън в изказване, базирайки се на проекта на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изпрати хора на Луната.

Нелсън сподели, че задача 1 от задачата на НАСА за изпращане на хора на Луната, известна като програмата Artemis 1, е отсрочена за пролетта на 2022 година, задачата Artemis II за 2024 година и задачата Artemis III за 2025 година

НАСА съобщи, че една от аргументите за отсрочване на изпращането на астронавти на Луната е делото, заведено по-рано тази година против компанията за галактически полети Blue Origin. След като връзката сред НАСА и компанията за галактически полети SpaceX беше прекратена заради делото, НАСА разгласи в четвъртък, че ще продължи да работи по контракта за кацане на Луната със SpaceX, с решението на федералния съд.

Като част от галактическата задача на НАСА Artemis, пилотирани галактически полети до Луната бяха планувани до 2024 година Преди това НАСА бе почнала програмата си за изпращане на хора на Луната с задачата Аполо 11. Нийл Армстронг стана първият човек, стъпил на Луната през 1969 година по време на галактическата задача на Аполо 11.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР