Бил Гейтс направи най-голямото дарение от началото на века, подарявайки

...
Бил Гейтс направи най-голямото дарение от началото на века, подарявайки
Коментари Харесай

Бил Гейтс направи дарение от $4.6 милиарда

Бил Гейтс направи най-голямото подаяние от началото на века, подарявайки акции от Microsoft на стойност 5% от общото благосъстояние на филантропа, написа Bloomberg, базирайки се на публични документи.

Най-богатият човек в света е дарил 64 милиона от книжата на производителя на програмен продукт. По-голямата част от тях са предоставени на фондацията, която управлява дружно със брачната половинка си и която употребяват за щедрост.

Това е най-голямото подаяние на акции на Microsoft от 1999 година, когато Гейтс подари бумаги на стойност 16 милиарда $. Година по-късно той подари още 5.1 милиарда $.

От 1994 година Бил и Мелинда Гейтс са дарили към 35 милиарда $ в акции и кеш. През 2010 година най-богатият човек в света, дружно с милиардера Уорън Бъфет, дадоха заричане да дарят над половината от благосъстоянието си преди да умрат. Към тях се причислиха още 168 души.

Общо към 700 милиона акции на Microsoft са били трансферирани на фондацията, като цената им през днешния ден би била към 50 милиарда $. Последното подаяние съставлява 38% от неговия дял в компанията, в която той към този момент има едвам 1.3%.

 7 прогнози на Бил Гейтс от 1999 година, които се трансфораха в действителност
7 прогнози на Бил Гейтс от 1999 година, които се трансфораха в действителност

Промените в софтуерния свят, които милиардерът планува
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР