Едва ли има много хора, които да не са чували

...
Едва ли има много хора, които да не са чували
Коментари Харесай

Как Арнолд Шварценегер стана милиардер?

Едва ли има доста хора, които да не са чували най-малко името Арнолд Шварценегер. Коронован за Мистър Вселена четири пъти а след това 7 пъти " Мистър Олимпия ", превзема Холивуд и печели най-високия политически пост в Калифорния. Шварценегер може да учебник за това по какъв начин славата се трансформира в благосъстояние. Състоянието на 76-годишния мъж в този момент е 1 милиард $. съгласно оценки на Forbes.

Ето по какъв начин стана това?

Арнолд Шварценегер е роден в оскъдно семейство в дребното австрийско село Тал с население 2500 души. Днес той има почти 1,4 милиарда $. Но Шварценегер пое по друг път към благосъстоянието, който идва най-вече от интелигентно вложение, а освен от актьорство.

Премества се в Съединени американски щати през 1968 година и в началото се желае да си обезпечи функции поради мощния си акцент. Участва в към 50 кино лентата, които направиха 5,5 милиарда $ в боксофиса. Той прибра към 500 милиона $ от филмите си, съгласно оценки на Forbes, частично с помощта на метода, по който подписва покупко-продажбите си. Когато ръководителите на студиото се поколебаха да създадат първата му комедия " Близнаци ", в която взе участие и Дани Девито, Шварценегер отхвърля хонорар, като вместо това прибра в джоба си близо 20% от брутните доходи. Филмът от 1988 година се трансформира в блокбъстър и в последна сметка звездата завоюва над 35 милиона $, доста повече, в сравнение с би получил от хонорара.

Той завоюва още милиони от утвърждения на артикули и реклами, като епизодичната му роля " Agent State Farm " (2024 г.). Но съгласно оценките на Forbes към 65% от всичките му доходи от тези занимания отиват за налози и такси, като заплащане на неговия сътрудник, управител, юрист и други, оставяйки му близо 170 милиона $ след налози. Той се отхвърли от още 200 милиона $ от приходите на Холивуд, с цел да служи като губернатор на Калифорния от 2003 до 2011 година

Тези, които го познават най-добре, акцентират една от най-големите аргументи за финансовия му триумф: Шварценегер постоянно е имал здравословен вкус за риск. " Исках огромни вложения, които са забавни, изобретателни и разнообразни ", написа милиардерът в книгата си Total Recall. " Консервативните залози - тези, които биха генерирали 4 % годишно, не ме интересуват. "

Разводът му с някогашната водеща на вести и правоприемник на Кенеди Мария Шрайвър беше финализиран през 2021 година Въпреки че изискванията на развода не бяха оповестени обществено се счита, че двойката не е имала предбрачен контракт и е разделила активите си 50/50, съгласно закона на Калифорния. Ако бяха сключили предбрачно съглашение, Шварценегер можеше да има съвсем двойно повече от това, което е през днешния ден.
 Джеф Безос е печелил по $7,9 милиона на час през 2023 година
Джеф Безос е печелил по $7,9 милиона на час през 2023 година

Може да се каже, че Безос печели над междинния приход през целия живот на елементарен американец

Човекът, който коства 200 милиона $

Една от най-добре платените и продуктивни холивудски звезди на всички времена Арнолд Шварценегер е направил 13 кино лентата с надхвърлящи доходи от 200 милиона $ в бокс офис за три десетилетия.

От самото начало Шварценегер влага парите си в работа. Малко откакто идва в Калифорния през 1968 година, той употребява бодибилдинга си, дружно с спомагателни приходи от страничните си занимания - бизнес за поръчки по пощата, продаващ брошури за фитнес и така нататък Той твърди, че е бил милионер, преди да получи огромни кино функции през 70-те години.

Оттогава Шварценегер налива парите си в търговски парцели, частен капитал и акции. Той е създателят на Main Street Advisors, която неговият дълготраен финансов консултант Пол Уочтър откри през 1997 година с единствената цел да помогне на филмовата звезда да ръководи парите си. (Оттогава компанията се разшири, с цел да съветва известни персони като ЛеБрон Джеймс и Били Айлиш).

Още от по-големите му вложения в недвижими парцели включват преустрояване на цялостен блок в Санта Моника, който по-късно продаде през 2006 година Той купи комерсиална постройка с 21 600 квадратни метра в първокласния Венис Бийч за почти 12 милиона $ през 1980 година, която продаде през 2013 година за най-малко пъти над тази сума. Преди това той притежаваше забележителен дял в Waldorf Astoria Hotel в Бевърли Хилс.

Негов основен консултант е Уорън Бъфет от Berkshire Hathaway, който артистът й се разказа като " най-великия вложител в миналото ". То среща с него в края на 90-те години на предишния век и по-късно Бъфет е стопански консултант в акцията на Шварценегер. Съвсем неотдавна, в изявление от 2021 година за New York Times, Шварценегер цитира " Оракула от Омаха " като причина, заради която не би вложил в биткойн или други криптовалути: " Аз съм като Уорън Бъфет. Не влагам в неща, които не разбирам. "

Шварценегер влага в някои от най-известните марки на Америка. Той залага на Starbucks през 90-те години на предишния век и към момента има акции в кафе колоса. Други акции, в които той е имал дялове в даден миг, са на Гугъл, Beyond Meat, AMC и YES Network.
 Някога най-богатата жена в Африка Изабел душ Сантуш има замразени активи за $734 милиона
Някога най-богатата жена в Африка Изабел душ Сантуш има замразени активи за $734 милиона

Тя и нейната холдингова компания Unitel International Holdings BV бяха съдени от телекомуникационната Unitel

Една от " по-креативните " е известната покупка от Шварценегер на Боинг 747 за 130 милиона $, който по-късно той заема назад на Singapore Airlines. Актьорът заложи към 10 милиона $ авансово. Спечелил е пари от договорката, само че признава, че това не е бил " големият удар ".

В допълнение към вложенията си в недвижими парцели и капитал, Шварценегер продължава да има няколко бизнеса: кино и продуцентска компания Oak Productions, Fitness Publications Inc и холдингова компания за филми и търговски марки Pumping Iron America. Неговото шарено капиталово портфолио също включва Арнолд Спорт Фестивал, тридневна спогодба за бодибилдинг и мощ, която се организира в Кълъмбъс, както и в Мадрид, Обединеното кралство, Бразилия и Южна Африка. Той също по този начин има персонални недвижими парцели на стойност към 40 милиона $, в това число хижа в Сън Вали, Айдахо и имение със седем спални в Брентуд, Калифорния.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР