Бил Гейтс иска да купи група острови в Гърция, съобщава

...
Бил Гейтс иска да купи група острови в Гърция, съобщава
Коментари Харесай

Кои острови в Гърция Бил Гейтс иска да купи за 26 милиона евро?

Бил Гейтс желае да купи група острови в Гърция, оповестява електронното издание на гръцкия вестник " Вима “, представен от Българска телеграфна агенция.

Милиардерът е подготвен да даде 26 милиона евро, с цел да стане притежател на островната група Петалии в Егейско море. 

Малката островна група се намира в южната част на залива на остров Евбея. Групата включва 10 островчета, на които не живеят хора. 

По време на османското господство там е живеел харемът на Омер Паша. В началото на 19-и век гръцката страна дава островната група на съветския император Николай Първи като признателност за помощта на Русия в освобождението на Гърция. През 1867 година наследникът на Николай I - Александър II, подарява островната група на Олга Константиновна във връзка сватбата й с гръцкия крал Георгиос I, който по-късно продава островите на гръцки корабособственик. 

Общата повърхност на островната група е към 22,5 квадратни километра.  

Островите притеглят с богатите цветове на морската вода и екзотичните си плажове, които се разграничават от другите в региона, отбелязва в. " Вима “. 

През 2019 година островите за пръв път влязоха в новините, когато част от тях - Трагониси и Херониси, бяха оповестени на търг от гръцката банка " Алфа ", поради неплатени отговорности към нея от над 1 милион евро от притежателя им, Марис Емперикос, притежател на кораби.

Сред фамозните притежатели на част от островите (около 200 акра) през годините са и двете деца на Пикасо, Клод и Палома.

Само три от островите до момента са употребявани за първокласни убежища от своите притежатели, като на тях има постройки - достолепни фамилни вили, издигащи се измежду тропическата хубост, само че нищо прекомерно или в холивудски жанр. Достъпът до тези три острова от години е неразрешен, защото са частна благосъстоятелност, само че любопитните туристи могат да ги преглеждат от плаващи в залива лодки, както и свободно да дебаркират на останалите седем острова, които са ненаселени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР