Бихте ли рискували живота си, за да спасите напълно непознатi?

...
Бихте ли рискували живота си, за да спасите напълно непознатi?
Коментари Харесай

Момче със синдром на Даун се хвърлилo във водата, за да спаси давещи се момичета (видео)

Бихте ли рискували живота си, с цел да спасите изцяло непознатi? Всички се надяваме, че ще сме задоволително смели да го създадем, в случай че възникне такава обстановка, само че – в случай че би трябвало да сме почтени – това е плашеща концепция!

Тийнейджър със синдром на Даун на име Валерио Катоя не се чудел доста по какъв начин би реагирал, в случай че е изправен пред такава алтернатива. Той бил подложен на сходно тестване и се потвърдил като същински воин.

Валерио Катоя е роден със синдром на Даун. На 3 години родителите му вземат решение, че момчето би трябвало да стартира да плува, с цел да усъвършенства силата и издръжливостта си.

В резултат на това Валерио освен се научил да плува, само че и постигнал триумф в тази активност. Състезавал се на специфични олимпийски игри. Освен това приключил образование за избавяне на хора в морето.

Както ще се окаже по-късно, точно тази композиция от уменията на Валерио в последна сметка ще направи разликата сред живота и гибелта на две млади девойки.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valerio Catoia (@valerio_catoia)

Един ден Валерио, дружно с татко си и по-малката си сестра, отишли да почиват на плаж в италианския район Лацио.

Тримата се наслаждавали на спокойния ден край морето, когато внезапно чули крясъци за помощ. Две девойки на 10 и 14 години се оказали в капан и не можели да излязат на брега.Този ден имало талази, а течението завлякло децата надълбоко във водата.

Когато Валерио и татко му разбрали какво се случва, двамата скочили във водата, с цел да спасят децата. Бащата сграбчил 14-годишното момиче, а Валерио – 10-годишното.. Валерио стигнал до по-малкотомомиче и употребявал своите избавителни умения, с цел да задържи главата й над водата, до момента в който плувал назад към брега.

Когато Валерио и татко му извадиха девойките на брега, спасителите преди малко пристигнали.

Разбира се, сходна постъпка нямало по какъв начин да остане незабелязана! По-късно министърът на спорта на Италия връчил на Валерио орден за храброст, смелост и спортни умения.

Вижте видео от награждаването:

Смелостта на Валерио освен прави родителите му горди, само че и въодушевява всички хора, родени с увреждания!

Валерио е истинки воин!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР