Бих гласувала за този, когото разбирам - за не подкрепям

...
Бих гласувала за този, когото разбирам - за не подкрепям
Коментари Харесай

Митрофанова проговори пред Карбовски за България и изборите

" Бих гласувала за този, който разбирам - за " не поддържам никого " или Костадин Костадинов. " Това отговори съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова в изявление за Мартин Карбовски, публикувано посредством неговия видеоблог в " Ютюб " и представено от dir.bg.

" Защо бих постъпила по този начин ли? Защото може би от всички да ги назовем условно опозиционни партии, той най-малкото показва пробългарска позиция, което ми харесва. Мисля, че има уравновесен метод във външната политика ", съобщи още Митрофанова.
-->
" Не, не бих споделила, че той съставлява съветските ползи в България. Може би - " Русофилите ". Да, несъмнено. Друг е въпросът, че не печелят нищо. Но по принцип това е (Николай) Малинов ", декларира Митрофанова.

В отговор на въпрос: " А финансирате ли Малинов ", Митрофанова дава отговор: " Не, по какъв начин... Не. Ние от посолството не финансираме никого ", отвръща тя.

Митрофанова акцентира, че Русия няма пари сега да заплаща нито на политици, нито на публицисти.

Руската посланичка прави и къс разбор на политическата обстановка в България.

" В България, както и в болшинството европейските страни, се вижда раздор сред популацията и неговото мнение и политическия хайлайф, който върви в мейнстрима, изключително в американския мейнстрим. Историческите връзки, които съществуват в нашите връзки с България, не е допустимо да бъдат раздрани. Ще пристигна време, когато всичко ще си пристигна на място ", декларира Митрофанова.

" ГЕРБ е партия, която е била в ръководството задоволително дълго време, има своите мощни страни, по тази причина и вотът за тях не е изненада. Те са познати като управленци, по какъв начин да го кажа- това е змей, само че собствен змей. Политическа партия изгубиха много от позициите си, само че в коалиция с Демократична България получиха положителни проценти, само че те също към този момент са познати лица ", споделя тя. Митрофанова разгласи, че хората желали да дойдат нови лица в политиката и направи забележка на партиите, които приказват, че обичат Русия, а трябвало да обичат България.

" Класиката споделя, че стопанската система ръководи политиката, само че в този момент политиката в огромна степен ръководи стопанската система. И за жалост на тази база, икономката потъва ", разяснява Митрофанова актуалните връзки сред Москва и София, откакто Русия атакува Украйна и разгласи България за вражеска страна.

" А ние ще отидем ли на фронта? Как мислите? ", запита Карбовски.

" Мисля, че народът ще въстане ", отговори Митрофанова. " Ще въстане, ще е срещу, несъмнено ", добави тя.

" От началото на войната България е доставила въоръжение на Украйна на сумата два и половина милиарда $ ", разкри Митрофанова.

" Вашият военно индустриален комплекс бележи растеж на облагите почти 173%, спрямо предходната година ", добави още тя.

Решение за започване на специфичната военна интервенция е провокирано от нуждата да се пресече опцията за разполагане на територията на Украйна на въоръжени сили на Съединени американски щати и НАТО и да се обезпечи сигурността на Донецка и Луганска Народни Републики. Русия до последния миг се опитваше да избегне този спор. Съществуваха всички благоприятни условия за това. Западът обаче не осъзна сериозността на нашата угриженост и позициите ни.

Руският дипломат разяснява и боевете за Бахмут, като съобщи, че там са били направени доста положителни укрепления. Тя съобщи още, че са имали опция всеобщо да бомбардират, само че не са си разрешили това да се случи против хора, които до този миг са били техни братя.

Запитана отказала ли се е Русия от Европа, Митрофанова декларира:

" Ние се преориентираме преди всичко стопански към Изток. Ние сме евро-азиатска страна, само че не можем да се откажем от своята еднаквост. Мисля, че ще мине време и ще си идат днешните политически елити. ще минат десетина години и всичко последователно ще си пристигна на мястото.

Запитана дали има заплаха България да бъде въвлечена във война против Русия, Митрофанова дава отговор: " Мисля, че подобен риск не съществува. Но това не зависи, нито от Лавров, нито от Путин. Това зависи от вашето управление и позицията ви към Съединени американски щати. "

" Дай Боже, да няма Трета международна война ", добави още тя.

" Никога не сме плащали на никакви тролове, в действителност нашите финансови запаси са лимитирани. Всичко е ориентирано към военните потребности и обществените заплащания. В нашата политика в никакъв случай не е имало нещо сходно, нито пък във външната ни политика. Нямаме пари за български тролове, даже и за публицисти ", твърди още Митрофанова.

" Народът в Русия не усеща, че се организира военна интервенция. Ще ви дам и някои забавни данни. През 2022г., една година след началото на войната, ние сме на 6-о място по вътрешен брутен артикул, на 9-о по безспорни числа в света, а в Европа на второ място.

Хората, които си мислят, че Русия е слаба, имат доста повърхностна визия. Европа не е наясно, те виждат единствено руснаците, които са в Европа и харчат парите си там.

Ние сме в топ 10 в развиването на науката, робототехниката, изкуствения разсъдък. В топ 20 по развиване на ИТ технологиите и на 23-о място в рейтина на най-хубавите страни в света по данни на US News Word Roport.

Когато се въвеждаха глобите, се говореше, че Русия ще сгромоляса, а някои даже съпоставиха Русия с бензиностанция. (бел. ред. " Какво има Русия? Има нефт и газ, има и оръжия. И в действителност наподобява на една бензиностанция с ракети ". Думите са на тогавашният министър-председател Кирил Петков във връзка съветската военна инвазия в Украйна. )

Всички тези политици са в неточност ", уточни още Митрофанова.

През 2022 година Русия се озова на 6-то място в света по вътрешен брутен артикул по ППС и на 9-то в безспорни числа. А в Европа сме на второ място. Страната ни е в топ 10 по развиване на науката, робототехниката, изкуствения разсъдък. В топ 20 сме по развиване на ИТ технологиите. На 23-то място сме в рейтинга на най-хубавите страни в света по данни на US News and World Report. Сега интензивно работим върху заменяне на вноса, освен това с необикновено движение. Без подозрение, страната ни ще издържи това. Прогнозите бяха, че ще имаме 20% спад, а той е единствено 2%.

Русия няма да загине, акцентира още Митрофанова.

Европа от дълго време не е субектна. С това, че Европа, и освен тя, вкара такива невиждани наказания, отхвърли се от съветския газ и нефт, тя в действителност сама се наказа. Вместо да положат изпитание да не се стигне до боен спор, Европа и Западът по всички вероятни способи подтикваха към него всичките тези 8 години.

Митрофанова уточни, че не просто не са положени старания да бъде предотвратен военния спор, а даже е подтикван към него.

" През всички тези 8 години, още през 2014г., беше ясно, че това няма да свърши добре. Обвиняват ни, че неоснователно и ненадейно сме нападнали Украйна, само че това не е по този начин. Украйна беше концентрирала 150 хилядна армия подготвена да нападна Луганск и Донецк. За осем години Украйна построи три мощни линии на защита. "

Трябваше да се извършват единствено два пункта и всичко това нямаше да се случи, добави още тя.

Според съветския дипломат у нас това са Минските съглашения и неутралният статут на Украйна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР