Биатлонистите от националния ни отбор провеждат специални занимания по стрелба

...
Биатлонистите от националния ни отбор провеждат специални занимания по стрелба
Коментари Харесай

Биатлонистите ни тренират стрелба в стресови ситуации

Биатлонистите от националния ни тим организират специфични занимания по пукотевица в стресови обстановки, с цел да подобрят представянето си в този детайл. Според треньорския щаб, отпред с съветския експерт Александър Касперович, там нашите имат огромни запаси.

„ Анализите демонстрират, че в стресови обстановки точността на българите процентно пада значително и за това тези дни са въведени спомагателни извършения със стресов темперамент. Целта е тренировките да се реализират в оптимално близки до спортните условия и летните индикатори в стрелбата на водещите ни биатлонисти да се пренесат в този момент в спортна конюнктура “, настояват от треньорския екип.

Въпросните извършения, както и останалата част от подготовката на отбора ни, не престават в словенския зимен център Поклюка, където през февруари ще е международното състезание. Биатлонистите и техническият екип не се върнаха в България за празниците, с цел да не рискуват с пътешестване и прехвърляния из половин Европа. Те посрещнаха в Поклюка Бъдни вечер и Коледа, а след два дни ще посрещнат и 2021 година

Освен нашите, подготовка в Поклюка водят още отборите на Словения и Казахстан.

„ Условията са отлични. Още при идването на 21 декември тук имаше над метър и половина сняг, тези дни валя още. Трасетата и стрелбището са в съвършено положение, а тренировките на тях са скъпи предвид на това, че ще имаме цялостна информация и по-богат опит по време международното. Същевременно Поклюка е ситуиран много високо в планината и това оказва помощ в допълнение за височинната акомодация на състезателите, “ оповестяват от отбора.

В дребния хотел на спортния комплекс са всички от отбора ни: Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Владимир Оряшков, Благой Тодев, Милена Тодорова, Даниела Кадева и Мария Здравкова. Те ще останат в Поклюка до 5 януари, когато ще се реалокират в Оберхоф (Гер), където ще са идващите два кръга за Световната купа - до 17 януари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР