Би било много удобно, ако можехме да използваме нашите шампоани

...
Би било много удобно, ако можехме да използваме нашите шампоани
Коментари Харесай

Козметика за кучета - какво трябва да знаем

Би било доста комфортно, в случай че можехме да използваме нашите шампоани и балсами и за козината на домашния ни любим. Но това би било цялостна неточност, в случай че не желаете целеустремено да увредите косъма и кожата на кучето или котката си.

Тук ще обърнем внимание на това с каква козметика за кучета би трябвало да се сдобиете, в случай че отглеждате подобен домакински любим. За грижата за котешката четина имаме обособена тематика.

Шампоани за кучета

На какъв тип шампоан за кучета ще се спрете е въпрос както на персонален избор, по този начин и подчинен от козината на самата животинка.

Късокосместите породи кучета са по-непретенциозни в това отношение, само че в случай че кучето ви е с дълга четина, то евентуално ще имате потребност и от еликсир.

В комерсиалната верига се продават всевъзможни шампоани за кучета - и такива, които са напълно неутрални и нямат никакъв мирис, и такива, с които козината на кучето ви ще е ароматизирана в продължение на месец.

Важно е да следите само съставките да са колкото се може по-натурални и съобразени с кожата и козината на кучето.

Всяка порода куче има друга нужда от къпане. Някои кучета се къпят 2 пъти в месеца (може и доста по-често, в случай че кучешката четина е замърсена), а други единствено един път месечно.

Добре е да разполагате и с т.нар изсъхнал шампоан за кучета, който е подобаващ за приложимост сред нормалните къпания. Обикновено това е спрей и с него кучето се напръсква без да е належащо козината му да бъде мокрена.

Особено подобаващ е, когато мислите да водите своя любим на кучешка галерия, тъй като даже и миналата вечер да сте го изкъпали, ще можете и в деня на самата галерия да придадете мирис (по желание) и искра на козината му.

Както знаете, сухият шампоан отстранява непотребното омазняване и кара кучешката четина да наподобява чиста, блестяща, красива. Трябва обаче да внимавате с потреблението му, защото несъразмерната приложимост може да отстрани повече от нужното омазняване, а това да докара до заличаване на естествената антибактериална преграда на кожата.

 Кучешка козметика

Функцията на космените фоликули е да задържат мръсотията и бактериите и да предотвратят натрупването на отрови непосредствено в кожата. Използването на шампоан прекомерно постоянно може да ги повреди.

Добра концепция за унищожаване на насъбраната нечистотия, с която кучето се сблъсква всекидневно, са душовете с вода или сапун. Те ще разрешат на космените фоликули да дишат, порастват, бъдат здрави и най-важното - да продължат да извършват защитната си функционалност.

Какво към този момент споменахме, най-важното за кучешката козметика е тя да бъде от колкото се може повече натурални съставки. А, какво по-естествено от домашният шампоан за кучета?

Може да си направи сами кучешки шампоан, с който да къпете любимеца си и който ще поддържа козината му в чудесно положение. Необходимите съставки за него са кастилски сапун, оцет, вода, зехтин и подобаващи етерични масла, които ще се отразят добре на кожата и козината на четириногия ви другар.

Друга концепция за избавяне на кучето от насъбраните отрови по козината е една освежаваща детокс баня! Ето по какъв начин да подарите това преживяване на любимеца си.

Подгответе ваната - в случай че не разполагате с такава, може да импровизирате. Детокс банята не е единствено за разчистване на козината от мръсотията, а и за отваряне на порите на кожата.

Подгответе нужните съставки - чиста топла вода, смесена с 1/4 чаша органически, недопечен, нефилтриран ябълков оцет. Може да увеличите количеството, в случай че отглежда по-едра порода куче.

Първо, напълнете ваната с топла вода - редът на детокс тоника ще пристигна след това.

Използвайте органически шампоан без мирис или подобен на кокосова основа. Разредете го с вода за по-лесно нанасяне. Намокрете кучето, нанесете и шампоана. Къпането на кучето може да бъде същинско развлечение, тъй че и вие се насладете на този миг и не бързайте.

Следващата стъпка е усърдно изплакване с чиста вода на кучето. Следва да изсипете сместа от вода и ябълков оцет по козината, избягвайте очите, ушите и муцунката. Масажирайте в продължение на няколко минути. Без изплакване подсушете кучето с хавлия или забрадка.

Балсами за кучета

Късокосместите породи кучета рядко се нуждаят от нанасянето на еликсир на козината им, само че ще е същинска засегнатост за един пудел да вземем за пример, в случай че след измиване на козината му, не му сложите и еликсир.

А в случай че за него ще е засегнатост, за вас ще е същинско изтезание след това да разресвате къдравата му четина.

Тук отново можете да срещнете огромно многообразие от балсами и като мирис, и като метод на приложимост.

Някои са под формата на спрейове, а други са в шишенца. Някои се отмиват, други не. Отново значимото предписание е да са допустимо най-натурални, с цел да не се изсушава кучешката четина.

В случая от избора ви на кучешка козметика зависи освен хубостта, само че и здравето на вашия домакински любим.

Слънцезащитен крем за кучета

Да, кучетата също се нуждаят от слънцезащитен крем, който да защищити кожата им от изгаряне. Ето някои случаи, в които би трябвало да му купите такава козметика.

1.Кучето обича да прекарва време на открито

Може би отглеждате любимеца си в къща с голям двор, в който той тича неуморно през целия ден, изключително през лятото. Или пък го водите със себе си на отмора и по-точно - на море. Определено би трябвало да се подсигурите със слънцезащитен артикул, който да го пази по време на дългите разходки навън.

2.Кучето ви има къса козина

Или е порода, която изисква наложително подкастряне. И в двата случая кожата му ще бъде изложена на директна слънчева светлина по време на летните разходки. Кучетата с къса четина са изложени на по-голям риск от изгаряне.

3.Кучето ви е със светла козина

Точно както при хората - тези с по-светла кожа изгарят по-бързо и по-лошо. Ето за какво не би трябвало да пропускате слънцезащитния артикули при вашия ярък любим.

Когато се оглеждате на кучешки слънцезащитен крем, още веднъж изберете артикул с естествени съставки, безвредни при усвояване, защото кучетата ближат козината си постоянно.

Разбира се, най-добре е да останете вкъщи в най-горещите часове - това е целесъобразно както за вашето, по този начин и за здравето на кучето.

Ако желаете да се грижите за кученце, първата стъпка е да си вземете такова. За задачата разгледайте тези разгласи за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР