БГНЕС Задълбочава се напрежението между БЛС и НЗОК. Остро изказване е

...
БГНЕС
Задълбочава се напрежението между БЛС и НЗОК. Остро изказване е
Коментари Харесай

БЛС: Обидно и неприемливо е провалянето на ключови преговори от страна на НЗОК

 БГНЕС Задълбочава се напрежението сред БЛС и НЗОК. Остро изявление е оповестено на страницата на съсловната организация:

ОБИДНО И НЕПРИЕМЛИВО Е ПРОВАЛЯНЕТО НА КЛЮЧОВИ ПРЕГОВОРИ ОТ СТРАНА НА Народно събрание НА НЗОК

" Ръководството на БЛС не беше признато от Народно събрание на НЗОК. Поканата за среща беше отправена към Съсловната организация за 14.30 ч. този следобяд, само че откакто представителите на БЛС чакаха извън 20 минути и не бяха признати, те напуснаха постройката на здравната каса.

Обидно и недопустимо е провалянето на основни договаряния от страна на Народно събрание на НЗОК.

Вероятно членовете на Народно събрание на НЗОК (д-р Александър Златанов – Председател-МЗ, Людмила Петкова – МФ, Мария Беломорова – Министерство на здравеопазването, Румен Спецов – Изп. шеф на Национална агенция за приходите, доктор Иван Кокалов – КНСБ, Теодор Василев - КТ " Подкрепа ", проф. доктор Красимир Гигов – БЧК, Мария Петрова – ССИ, адв. Христина Николова-СРБЗ) се изживяват като властелини на парите на здравноосигурените жители.

Припомняме, че според член 5 от ЗЗО - Задължителното здравно обезпечаване се реализира на правилата на: гласност в активността на НЗОК и обществен надзор върху осъществяваните от нея разноски. БЛС съставлява поръчител за реализиране на прогласения в член 5, т.11 от ЗЗО принцип на гласност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР