БГНЕС От вчера пречиствателната станция за отпадъчни води Елените, собственост на

...
БГНЕС
От вчера пречиствателната станция за отпадъчни води Елените, собственост на
Коментари Харесай

Нови ядове за Ветко Арабаджиев

БГНЕС От през вчерашния ден пречиствателната станция за отпадъчни води " Елените ", благосъстоятелност на предприемача Ветко Арабаджиев, работи на спешен режим. Принудителната мярка беше наложена от екоинспекцията,  защото оборудването не отговаряло на нормите за непорочност на морската вода. Над 7 млн. лв. санкции са наложени на притежателите на обекта за миналите шест години.

Пречиствателната станция,  през която минават водите на Влас и на вилно населено място Елените, към този момент е пломбирана. " Проблемът е,  че просто от 2012 година тази пречиствателна станция работи без позволение ", сподели инж. Тонка Атанасова, шеф Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас. Стопаните на оборудването, обаче, предизвестяват, че по този начин може да се стигне до екокатастрофа.

" Първо  би трябвало да се приключи достъпа на водите на Свети Влас. До тогава няма по какъв начин да се спре станцията. Къде ще отиват тези води? Попитайте кмета на Несебър за какво не си е решил казуса с водите от 10 години насам. Станцията не е длъжна да чисти водите на Свети Влас… Не можем ", сподели Дора Арнаудова, шеф на Пречиствателна станция " Елените ".

А претекстът - станцията е частна. От Община Несебър бяха безапелационни, че не са страна  по проблема и че пречистването на отпадните води не било заложено в приватизационния контракт. Стопаните на пречиствателната станция са безапелационни и че пазят непорочност на морето.

От прилежащите хотели недоволстват от близкото до брега заустване на отпадните води.

" Намира  се тъкмо там, където има един черен буй вътре в морето. Доста съветско говорящи хора, както и наши туристи се къпят и плуват до там ", изясни инж. Георги Делев,  мениджър в хотел.

Затова са подадени неведнъж тъжби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР