БГ богаташи дават милиони евро за въздушни таксита. Васил Божков

...
БГ богаташи дават милиони евро за въздушни таксита. Васил Божков
Коментари Харесай

БГ богаташи дават милиони евро за въздушни таксита


БГ богаташи дават милиони евро за въздушни таксита. Васил Божков с максимален авиопарк, вице на Симеон с диплома за водач. Cessna 680A Citation Latitude е измежду желаните от родния бизнес самолети, написа „ Марица “.

Освен огромните летища в София, Варна, Бургас и Пловдив, които са със статут на интернационалните, в България има още 37 по-малки цивилен аерогари, сред които и вертолетни, видно от указател в ГВА.

Те обслужват полети, в това число и за задачите на селскостопанската авиация и разнообразни от търговски въздушен транспорт, с въздухоплавателни средства с оптималната излетна маса под 5700 кг.

На този стадий операторите по наземно обслужване са 43, а оторизираните частни образователни центрове за подготовка на фрагменти в авиацията – осем. Центровете са разположени в София, Варна и Бургас, като две от базите са на летищата в София и морската ни столица.
Васил Божков с максимален авиопарк
Макар че статистика и публична информация за притежателите на частни самолети в България няма, някои от притежателите, които са броили милиони евро за тях, се знаят. Иначе, към 140 нашенци имат персонален самолет или хеликоптер. Един от първите богаташи, който се снабди с „ Чесна Ситейшън “, е Васил Божков, апетитен за най-богатия българин, преди да бъде взет на мушка от родното правораздаване.

В авиопарка на хазартния необут влизаше също „ Чалънджър CL 601 ”, с който той стигна до Дубай, където изкара съвсем 3 години. Божков има и реактивен „ Лиърджет 60 XR ”. Вторият прочут предприемач, който има доста безценен аероплан, е Валентин Златев. Той купи ултралуксозния поръчков „ Лиърджет 60 XR ” през март 2015 година, който преди този момент беше благосъстоятелност на подсъдимия банкер Цветан Василев.

„ Чесна “ имат също някогашният притежател на „ Винпром Карнобат “ Миню Стайков, както и петролният необут Митко Събев. Ексшефът на „ Кремиковци “ Валентин Захариев има аероплан „ Джъмбо “ и хеликоптер. Небезизвестният пловдивски предприемач Ветко Арабаджиев също е измежду притежателите на такива возила. Групата се добавя от неговия някогашен съдружник Николай Банев – и двамата клиенти на прокуратурата. Първият български футболист, който се снабди с летяща машина, е Благой Георгиев-Джизъса. Аероплани имат също туристическите босове братя Диневи, както и несебърският предприемач Чавдар Александров.

Иначе, авиацията е огромната пристрастеност на известни български персони. Курсове за водачи са издържали редица родни политици, предприемачи и актьори. Сред тях е някогашният аграрни министър Нихат Кабил. Негов инструктор бе именитият ни акробатичен водач Свилен Иванов, а тренировките се организираха на летището в Лесново. Именно там се запалила по самолетите и певицата Йоанна, която снимала на същото място клип. Саксофонистът на „ Куку бенд “ Евгени Йотов също има диплома за ръководство на аероплан. Притежател на такава е и ексвицепремиерът и министър на превоза в държавното управление на Симеон Сакскобургготски – Николай Василев. Над 300 българи разполагат с лиценз за водачи на дребни самолети. Обучението се минава за 6 месеца и не е толкоз мъчно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР