Безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториална

...
Безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториална
Коментари Харесай

Повторно административно нарушение ще се наказва с безвъзмезден труд в полза на обществото

Безвъзмезден труд в интерес на обществото и задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи при систематични административни нарушавания и нарушавания на публичния ред гласоподава Народното събрание. Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за административните нарушавания и санкции, импортирани от Искрен Веселинов от ПГ " Обединени патриоти ", заяви Българска телеграфна агенция.

Наказанието " безплатен труд в интерес на обществото " ще се постанова единствено за наново осъществено административно нарушаване или за редовно нарушаване. Размерът на това наказване да бъде не по-малко от 40 часа и не повече от 200 часа годишно за не повече от две поредни години, утвърдиха депутатите.

Задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи да бъде наложено единствено за административни нарушавания, свързани с нарушаването на публичния ред, предлага вносителят.

Законопроектът съдържа подробна уредба във връзка с наказването " безплатен труд в интерес на обществото ".

Безвъзмезден труд ще се разпорежда на пробационните служби по сегашен адрес на санкции, съгласно измененията. При несъблюдение на наложената мярка без уважителна причина пробационният съвет ще прави предложение за замяната му със задържане в териториална конструкция на Министерство на вътрешните работи за период до седем денонощия.

С плана на закон се предлага изменение и допълнение в Указа за битка с дребното безчинство като се предлага наказването " безплатен труд в интерес на обществото " да се постанова като кумулативно наказване при наново осъществяване на дребно безчинство.

Сред претекстовете да се вкара наказване " безплатен труд " е, че в всеобщите случаи на административни нарушавания санкцията се постанова на лица, които заявяват липса на приходи или приходи под обществения най-малко . Така, при установяване на нейния размер, не може да се съблюдава условието той да е съгласуван с приходите и имуществото на санкции и надлежно санкцията не може да бъде събрана, а наказването не може да бъде изпълнено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР