Безсрочна стачка в изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ в цялата страна.

...
Безсрочна стачка в изпълнителната агенция Автомобилна администрация“ в цялата страна.
Коментари Харесай

Безсрочна стачка на ИА Автомобилна администрация

Безсрочна стачка в изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ в цялата страна. Държавните чиновници упорстват за 50% растеж на заплатите и равно заплащане за хората на една и съща служба. Докато не реализиран резултат, на изпит за шофьорска брошура ще могат да се явят едвам по няколко души дневно, гишетата ще работят за малко, а чиновниците по пътищата ще правят най-малък брой инспекции, предава.

„ Не е обикновено 20-годишен чиновник да взима 800 лв. брутна заплата, а новоназначеният, който би трябвало да обучаваш, да получи примерно 1400 лева заплата. С министъра имахме среща, в която ни увери, че ще ни изравнят заплатите ”, разяснява Александър Иванов, ръководител на протестния комитет в ИА „ Автомобилна администрация “.

Но смяна в заплатите им и след гласувания държавен бюджет няма. В знак на неодобрение инспекторите върнаха множеството чакащи за изпит без да седнат зад кормилото.

От Министерство на превоза и известията изпратиха позиция за NOVA:

" Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ стартира дейности за угаждане на настояванията на синдикатите още на 25.07.2023 година Тогава бе извършена среща на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков и заместник-министър Димитър Недялков с представители на протестния комитет. По време на диалозите стана ясно, че Министерството има подготвеност да води почтен разговор със синдикатите, с цел да бъдат открити взаимно най-хубавите решения за чиновниците в границите на закона. Министър Гвоздейков сложи и въпроса за нуждата от внезапно повишение на качеството на работа и акцентира, че в един разговор е значимо всяка от страните да поеме съответните задължения.

Към момента са разпознати три стадия на деяние за решение на поставените въпроси. За 27 чиновници, които все още са с най-ниски заплати, са стартирани процедури, посредством които ще им бъде поправено месечното заплащане.

По отношение на настояванията за равнене на заплатите на чиновниците, които заемат идентични длъжности, анализите демонстрират че същите могат да бъдат изпълнени в къси периоди за към 80 държавни чиновници, които дават отговор на изискванията по Закона за държавния чиновник. За други 133 чиновници, които са назначени по трудово правно отношение също е открит вид за нарастване при съблюдаване наредбите на трудовото законодателство.

Още в границите на тази седмица ИА „ Автомобилна администрация “ ще провежда нова среща със синдикатите, с цел да показа осъщественото досега и идните стъпки. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР