Гръцките прокурори повдигнаха обвинения на 13 членове на екипажа на

...
Гръцките прокурори повдигнаха обвинения на 13 членове на екипажа на
Коментари Харесай

Екипаж на яхта запалил горския пожар в Гърция?

Гръцките прокурори повдигнаха обвинявания на 13 членове на екипажа на първокласна яхта, упрекнати в запалване на фойерверки, които провокираха огромен пожар на остров покрай Атина, оповестява БГНЕС.

Екипажът ще бъде изправен пред съда във вторник по обвиняване в предизвикателство на пожар, заяви публичната телевизия ERT.

Новата вълна от горски пожари сложи случая в центъра на вниманието, а според неотдавна въведеното по-строго законодателство екипажът може да получи до 20 години затвор и санкция до 200 000 евро.



Екипажът отхвърля обвиняванията, а прокуратурата няма да повдига обвинявания против 17-те казахстански пасажери, които са били на яхтата в петък вечерта, когато са били запалени фойерверките, заяви ERT

Част от фойерверките са паднали на остров Хидра и са провокирали пожар, който е изпепелил към 75 акра борова гора, съгласно службата за гражданска отбрана.

Капитанът на намиращ се наоколо транспортен съд, който е видял изстрелването на фойерверките, е бил разпитан по време на чуването, се споделя в известията.

На фона на мощните ветрове и повишението на температурата десетки горски пожари оставиха най-малко един умрял и към този момент белязаха курортите и гръцката провинция при започване на летния сезон.



Службата за гражданска отбрана прикани за изключителна зоркост, защото рискът от пожари е " доста висок ", изключително в региона на Атика, полуостров Пелопонес и в Централна Гърция.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР