За предприемането на мерки от българската държава за извеждането на

...
За предприемането на мерки от българската държава за извеждането на
Коментари Харесай

Специална работна група в МВнР работи по изтеглянето на сънародниците ни от Ливан

За предприемането на ограничения от българската страна за извеждането на сънародниците ни от Ливан оповестява Министерството на външните работи (МВнР).

От ведомството показват, че по отношение на ескалацията на обстановката в Близкия изток и по-конкретно в Ливан служебният министър председател Димитър Главчев и служебният министър на външните работи Иван Кондов са в непрекъсната връзка. По инструкции на министър-председателя в Министерство на външните работи е основана работна група, в която са включени и представители на други институции, чиято съществена задача е да координира и предложи най-подходящия вид за извеждането на българските жители и членове на техните фамилии от Ливан, показват от ведомството. " Указанията на премиера са цялостна готовност на страната в интерес запазването на живота и здравето на българските жители ", допълват от Министерство на външните работи.

Посолството на България в Бейрут посредством дирекция „ Ситуационен център “ е в непрекъснат контакт с всички българските жители и членовете на техните фамилии, които са изразили предпочитание да получат подпомагане за прибирането си в България. Работната група посредством посолствата в Бейрут, Тел Авив и други дипломатически задачи в района ще окажат нужното подпомагане за сигурната евакуация на българските жители, твърдят още от Министерство на външните работи. 

При нужда от подпомагане българските жители в Ливанската република могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската работа към Посолството: [email protected].  

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected]. От министерството предлагат на българските жители при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина да се възползват от опцията да се записват в рубриката  " Пътувам за… ”.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) обявиха, че при вчерашните въздушни удари в Бейрут е бил погубен водачът на " Хизбула " Хасан Насралла, оповестиха международните организации. Също по този начин по-рано израелската войска разгласи, че е умъртвила няколко командири на „ Хизбула “ в Южен Ливан, съобщи Франс прес. Атаката е била осъществена от изтребители. В изказването, оповестено в „ Телеграм “, написа, че при нападението са били убити командващият ракетното поделение на „ Хизбула “ Мохамед Али Исмаил, неговият заместител " и други терористи ".

Вчера Израел нанесе въздушни удари в южни покрайнини на Бейрут, в това число по централата на „ Хизбула “. По последни данни на ливанските управляващи при офанзивите в столицата са били убити минимум шестима души.

Националната новинарска организация (ННА) на Ливан заяви за 11 израелски въздушни офанзиви в южни покрайнини на Бейрут тази нощ досега, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР