„Безспорно се намираме в политическа криза, много се надявам да

...
„Безспорно се намираме в политическа криза, много се надявам да
Коментари Харесай

Росен Карадимов: Единственото адекватно политическо и последователно поведение е на Корнелия Нинова

„ Безспорно се намираме в политическа рецесия, доста се надявам да не прерасне в конституционна. Единственото съответно политическо и поредно държание, което виждам, е на Корнелия Нинова “, безапелационен е анализаторът доцент Росен Карадимов.

По време на присъединяване си през днешния ден в ефира на Българска национална телевизия той акцентира: „ Истината е, че Българска социалистическа партия демонстрира много зряла, мъдра и солидна позиция, по тази причина в случай че има някакви шансове в границите на трети мандат да се образува държавно управление, би могло да стане с мандат на Българска социалистическа партия “.

Доц. Карадимов съобщи още: „ Има голяма разлика, обаче, с държавно управление на Българска социалистическа партия и мандат на Българска социалистическа партия. Въпросът е дали има групировка, която да прояви компромис. Разговорите сред Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия завършиха много сполучливо, само че факт е и изказването на Слави от през вчерашния ден, че няма да поддържа никакво държавно управление “.

Според анализатора политическата логичност изисква третия мандат да бъде връчен на Българска социалистическа партия, защото президентът е повдигнат от тях, предстоят президентски избори, а и Българска социалистическа партия са трета политическа мощ.

„ Намираме се в двузначна обстановка - едната е дали ще бъде формирано държавно управление и кой може да го сформира. И втората е кой може да “добута “ конституционната процедура до нужните периоди, тъй като в Конституцията е заложено следното: третият мандат е единственият, при който президентът е стеснен от период, само че мандатоносителят не е стеснен от период, в който би трябвало да внесе осъществения мандат. Ако това се случи 2 месеца преди края на мандата на президента, той тогава не може да разпусне Народното събрание и можем да се окажем за първи път в обстановка, в която имаме служебно държавно управление с парламент, който работи, в границите на президентски избори “, уточни юристът.

Мнението на доцент Карадимов е, че финален късмет да се стигне до единодушие за форма на краткотрайно ръководство е актуализацията на бюджета. „ Има консенсус, че ще бъде изменен сред първо и второ четене, само че в дебата по актуализацията на бюджета може да се окаже, че се намират тези опорни допустими точки, които обрисуват мини стратегия на едно краткотрайно държавно управление, тъй като единодушието по бюджетните точки, е най-голямото единодушие в политиката “.

По мотив вчерашни изказвания на политически фигури анализаторът разяснява: „ Не беше положително това, което се случи през вчерашния ден, не приляга и на двете страни, това не е политически разговор. Всички желаеме да разградим моделът ГЕРБ, то това не значи, че не би трябвало да се види действителността, че ГЕРБ имат 63 народни представители, Движение за права и свободи е с 29. Не може 40% от електоралния корпус да му се каже, че няма да договарят с него. Може да разграждаш модела, само че в политиката разговор би трябвало да се води с всички. Това говорене продължава разграничителните линии. Те може да са ефикасни на този стадий, само че в вероятност задълбочават разделянето, вместо да основат една спокойна среда “.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР