Безспорно от началото на сезон 2023 във Формула 1 отборът

...
Безспорно от началото на сезон 2023 във Формула 1 отборът
Коментари Харесай

Хорнър: Къде останаха Ферари и Мерцедес?

Безспорно от началото на сезон 2023 във Формула 1 тимът на Ред Бул разполага с най-силната кола на стартовата решетка. Свидетелство за това се разултатите на „ биковете “ в първите пет кръга за годината.

В тях те завоюваха всяко едно съревнование, а в четири от тях те стигнаха до двойната победа. Освен това Серхио Перес бе над всички и в спринта в Баку, което прави превъзходството на Ред Бул от началото на годината съвсем цялостна. Единствените пропуски на „ биковете “ бяха в Австралия, където Перес финишира пети след проблемите от квалификацията и малшанса в надпреварата, и по-късно в спринта в Баку, в който Макс Верстапен се класира трети, най-вече поради провалите по неговата кола след контакта му с Джордж Ръсел в първите завои.
 Волф: Формула 1 не би трябвало да трансформира разпоредбите поради превъзходството на Ред Бул Волф: Формула 1 не би трябвало да трансформира разпоредбите поради превъзходството на Ред Бул
След тези си резултати Ред Бул има актив от 224 точки, от вероятни 235, и задатък от цели 122 пункта пред отбора на Астън Мартин. По същото време предходната година „ биковете “ бяха втори в класирането с пасив от 6 точки зад Ферари.
 Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Маями Пълно класиране при тимовете във Формула 1 след Гран При на Маями
През този сезона обаче Скудерията изрично не оправдава огромните упования, които имаше към тима. След първите пет кръга за годината „ Черните кончета “ са едвам четвърти в подреждането със единствено 78 точки в своята сметка.
 Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул Ферари: Трябва да жертваме квалификациите, в случай че желаеме да се борим с Ред Бул
Именно това оттегляне на Ферари, а и до някъде на Мерцедес, кара ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнър да твърди, че преимуществото на неговия отбор малко или доста се дължи и на неприятната работа, която противниците на „ биковете “ са свършили през зимата. По думите на британецът в Ред Бул не са създали нищо повече от общоприетата стъпка напред сред два сезона.
 Волф изясни Волф изясни " комплицираната задача ", която чака Хорнър
„ Никога не сме имали сходно начало на сезона, чудно ни е къде отидоха другите. През зимата ние направихме една естествена стъпка напред. Така че по-скоро преднината ни се дължи на проблемите на Ферари и Мерцедес.

„ Сигурен съм, че те работят върху огромни усъвършенствания за европейските стартове. За нас ще е значимо да си осигурим допустимо най-голяма преднина преди да стартираме да усещаме резултатите на ограничаването и наказването, които имаме “, добави Хорнър.
 Верстапен чака Ред Бул да резервира огромния си задатък Верстапен чака Ред Бул да резервира огромния си задатък
В Ред Бул ще разполагат с минимум време за работа във въздушния си тунел през тази година, защото през предходната те завоюваха конструкторската купа. Освен това „ биковете “ имат в допълнение ограничаване от 10%, което им бе наложено поради нарушаването на тавана на бюджетите през 2021 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР