Безспорно най-голямата изненада на тези избори е второто място на

...
Безспорно най-голямата изненада на тези избори е второто място на
Коментари Харесай

Жана Цонева: Най-голямата изненада е второто място на партията на Слави Трифонов

„ Безспорно най-голямата изненада на тези избори е второто място на партията на Слави Трифонов „ ИТН “, никой от социолозите не им даваше толкоз висок резултат “, сподели пред БНР Жана Цонева, лекар по антропология от Българска академия на науките и „ Колектив за публични интервенции “.

Другата огромна изненада е цялостното поражение на Българска социалистическа партия и може би е време да премисли този евроскептичен, ляв, закостенял завой , който партията пое под управлението на Корнелия Нинова. Но сходни са и общоприетите резултати на западноевропейската социалдемокрация – те всички са към 15 на 100, и в този смисъл Българска социалистическа партия се европеизира в своето поражение, смята Цонева.

Според Цонева Корнелия Нинова би трябвало да подаде оставка и партията да се върне в традиционите си леви хрумвания и обществени политики.

За резултата на Вътрешна македонска революционна организация, който въпреки всичко още не е финален, Цонева уточни:

" Ако те не влязат в Народното събрание, за мен това е страхотна вест и демонстрира, че българския гласоподавател се отхвърля от национализма , само че пък би трябвало да кажем, че Вътрешна македонска революционна организация имат доста мощно медийно наличие. Но патриотизмът не е липсващ от политическата сцена посредством партията на Слави Трифонов . А Трифонов мълчи, тъй като е схванал, че в случай че приказва прекомерно доста, хората ще се разоцароват от него, тъй като той не споделя супер нови неща...

Аз персонално за себе си не открих групировка или персона, за която да гласоподавам . Защото никоя платформа не ни даде визия за бъдещето. Има недостиг на химера в предизборните платоформи ", уточни още Цонева.

" Никоя нова групировка не споделя, че ще анулира някои от постулатите и решенията до в този момент на ГЕРБ ", заключи тя.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР