Безспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни,

...
Безспорно месата, които са минали през марината, стават много по-вкусни,
Коментари Харесай

Маринатите - ключът към вкусното ястие

Безспорно месата, които са минали през марината, стават доста по-вкусни, откакто се сготвят.

Преди всичко късчетата са по-крехки, също така, с помощта на всички подправки, които сме употребявали, стават и много по-ароматни. Зеленчуците и рибата също могат да се мариноват.

За да си приготвим марината, можем да използваме толкоз доста предписания – от време на време по-добрите кулинари даже си измислят някаква тяхна версия с артикули, които имат вкъщи. В готвенето има правила, само че заобикалянето им постоянно прави гозбите доста по-вкусни.

Друг път резултатът не е тъкмо подобен, какъвто сме се надявали, само че пък на правилото на тестът и грешката все ще достигнем до идеалното ястие. Ако желаете маринатата „ да свърши “ качествено своята работа, най-добре е да нарежете месото на парченца.

 Пилешко в марината

В случай, че ще печете цяло парче месо, можете да извършите няколко прореза диагонално, с цел да може маринатата да овкуси месото по-добре.

Има сухи маринати, в които се употребяват единствено сухи подправки – черен, червен пипер, сол, риган, мащерка, босилек, розмарин, сол и други

В множеството случаи участва и някаква течност – употребяват се разнообразни типове алкохол, лимонен или портокалов сок, соев сос, бульони, даже кисело или прясно мляко и други

Към тях се прибавят и сухите подправки. Не можем да не споменем и мазнината, която е наложителна. Често в маринатите се съдържат и сладки съставни елементи като мед.

 Марината

Колко време престоява месото в маринатата? Всъщност значимо е какво е месото – свинското има потребност от повече време, в сравнение с пилешкото месо.

Можете да намерите маринати, в които месото престоява 2 часа, както и такива където са нужни към 12 часа, че даже и повече. Според някои източници на пилешкото му трябват към 40 минути, съгласно други, по-добре е да постои в маринатата два часа.

Дивечовото месо също наложително се подлага на мариноване преди да се сготви.

В последна сметка е по-добре да се доверим на съответната рецепта. Дойде ли ред за термичната обработка, имайте поради, че маринованите меса се подготвят по-бързо.

Мариноването на зеленчуци става по-лесно – тук главната цел е зеленчуците да се овкусят, а не да стават нежни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР