Безспорно е - Държавната петролна компаниясе закрива, и скоро ще

...
Безспорно е - Държавната петролна компаниясе закрива, и скоро ще
Коментари Харесай

Нинова: Ще внесем законопроект за закриване на Държавната петролна компания

Безспорно е - Държавната петролна компания се закрива , и скоро ще внесем законопроект, обвързван със закриването й, съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова в отговор на депутатски въпрос в границите на представянето на проектобюджета за 2022 година в отрасловата парламентарна комисия.

Вицепремиерът заяви, че остава открит въпросът за съхранението на запасите на горива. Обсъждаме компаниите, които са длъжни по закон да съхраняват ресурси, да заплатят това обвързване, тези ресурси под формата на средства, а страната да ги купува, съхранява и да отговоря, с цел да бъдат те безусловно обезпечени и да не зависят от частни ползи, от това коя компания дали ги съхранява, или не. Понякога заниженият надзор в тази сфера демонстрира, че не всички си извършват задължението да пазят ресурси, сподели министърът.

Затова ние считаме, че страната би трябвало да поеме огромния ангажимент, да ги обезпечи, страната има задоволително терени, където да ги съхранява, а компаниите, чието обвързване е това, да ги заплащат, добави Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР