Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав

...
Безспорно Доган е големият лидер, докато е жив и здрав
Коментари Харесай

Илхан Андай: ДПС ще има свои министри в правителството! Пеевски се чува с Доган всеки ден

Безспорно Доган е огромният водач, до момента в който е жив и здрав той ще бъде отпред на Движение за права и свободи. Това сподели за аудиокаста „ Това е България “ на „ Фокус “ журналистът Илхан Андай.
„ Делян Пеевски, допускам, че се чува всеки ден с Доган. Доган стикова с него най-важното, като част от втората позиция “, добави той.
По думите му трети несъмнено е Джевдет Чакъров, който е „ един доста умел политик, утвърден и в Анкара, и доста харесван в обичайните наши райони “.
Илхан Андай поддържа тезата си, че Движение за права и свободи ще има свои министри в държавното управление след ротацията. „ И ще ви кажа, че в тази закрита част на конференцията, думите, най-горещо посрещаните думи на Делян Пеевски, който е приказвал в границите на 5-6 минути, са: „ Трябва да сме и ще влезем в ръководството на страната. И ще станем най-малко втора политическа мощ, и ще се утвърдим като мощна партия в българския политически живот “, сподели Андай.
„ Самият Пеевски сподели: “Ние няма да предложим хора, не желаеме “. Но знаете, че предстоят европейски избори. На тези европейски избори аз предвиждам срив на поддръжката за ПП-ДБ, изключително за Политическа партия. Те евентуално ще играят дружно и там няма да се забележи какъв брой голям е отливът от гласове за Политическа партия. И след тези европейски избори ще бъдем в една радикално друга обстановка, което ще отстрани оня позор на Бойко Борисов да се качи в една лодка с Движение за права и свободи и по този начин да тръгнат към взаимно ръководство на страната. Това може да стане и в границите на този парламент, с ново завъртане на мандатите, може да стане и след доста прецизен разбор при едни предварителни парламентарни избори, които двете обединения могат да провокират изключително откакто опозицията е подготвена това да се случи още в този момент юни месец. При едни предварително парламентарни избори Движение за права и свободи несъмнено ще вдигне броят на мандатите си. Проблемът е какъв брой плюс ще има ГЕРБ и дали двете обединения биха постигнали по този начин бленуваният общ брой 121 народни представители. Според мен, към актуалната обстановка това е изключено, само че пък в Народното събрание ще има едно Демократична България и Има Такъв Народ, като всяка от двете обединения има податливост към коалиране със мощните – ГЕРБ и Движение за права и свободи “, изясни Илхан Андай.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР