Безсънието е проблем, от който всички сме били тормозени на

...
Безсънието е проблем, от който всички сме били тормозени на
Коментари Харесай

Най-честите проблеми със съня и тяхното решение

Безсънието е проблем, от който всички сме били унизени на някакъв стадий от живота си.

Затова е добре да се информирате за това какво най-често предизвиква казуса и по какъв начин да го разрешите сполучливо. Най-честите недоволства могат да бъдат групирани в четири категории. Ето по какъв начин да се справите с това, което най-много се отнася за вашия случай:

Проблем: “Не мога да заспя до зазоряване и ставането по-късно е призрачен сън. ”

Защо се случва: Най-вероятно имате ниски равнища на серотонин – химикал в мозъка, който има ролята да ви релаксира и да оказва помощ за заспиването. През зимата равнището му спада поради по-малкото количество слънчева светлина. Ако сте доста уплашена и даже сте на ръба на депресията, резултатът е същия.

Какво да вършиме: Избирайте храни, богати на триптофан (риба, пиле, пуйка, банани, кисело мляко, яйца, соя, бадеми, авокадо и пълнозърнести храни). Билки като валериан и хмел също са потребни в такива случаи. Потърсете смес с тях в аптеките.

Проблем: “Отнема ми два часа, с цел да заспя. Въпреки че се усещам изморена, мислите ми лудо препускат от едно нещо на друго. ”

Защо се случва: Това демонстрира, че преживявате огромен стрес денем. Нужно ви е да релаксирате задоволително добре преди да пристигна часа за лягане.

Какво да вършиме: Топла вана или душ няколко часа преди лягане нормално правят работа, изключително в случай че добавите и няколко капки лавандулово етерично масло или масло от лайка. Друго нещо, което ще ви помогне да се освободите от мислите за проблемите денем, е записването им на хартия.
Направете си и проучване на кръвта, с цел да ревизирате дали нямате дефицит от минерала магнезий. Ако е по този начин, докторът може да ви изпише добавка.

Проблем: “Събуждам се от кошмари през нощта и не мога да се отърся от тревожното чувство. ”

Защо се случва: Ниската кръвна захар през нощта може да накара тялото да реши, че сте изпаднала в кома и по тази причина ви разсънва с внезапно покачванена равнището на адреналин. Събуждате се с разтуптяно сърце и мощна паника.

Какво да вършиме: Потърсете разнообразни билкови комбинации. Подходяща е есенцията на топола и слънчоглед, които оказват помощ за справяне със страховете и тревогата. Можете да приемате от есенцията преди лягане или след такова адреналиново пробуждане.
Балансирайте равнището на кръвната захар като хапвате постоянно и по малко, вместо рядко и по доста. Набавяйте си протеин съвсем на всяко хранене. Преди лягане хапнете целина – обичайно средство за лекуване набезсъние. Комбинирайте я с хумус като си извършите чорба с тези съставки.

Проблем: “Понякога се разсънвам през нощта с главоболие и цялата в пот. ”

Защо се случва: Черният дроб се детоксикира през нощта нормално сред 1 и 3 часа след среднощ. Ако сте поела прекомерно доста отрови с храната денем, резултатът може да е главоболие и мощно потене.

Какво да вършиме: Избягвайте да обръщате повече чашки вино вечер и избирайте чисти храни. Запишете се на хата йога, тъй като другите асани подтикват работата на черния дроб и успокояват нервната система, което е гаранция за добър сън.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР