Безработицата сред младежите на световно ниво малко е намаляла в

...
Безработицата сред младежите на световно ниво малко е намаляла в
Коментари Харесай

МОТ: 35 % от всички безработни в света са младежи


Безработицата измежду младежите на международно равнище малко е намаляла спрямо спешната 2009 година През 2017 година без работа са били 13,1 % от младежите в трудоспособна възраст, се споделя в отчет на Международната организация по труда (МОТ). Към сегашния миг 35 % от всички безработни в света са младежи.

Авторите на новия отчет на МОТ оповестяват, че през актуалната година не са могли да си намерят работа 70,9 млн. младежи. През 2009 т. Техният брой е бил с съвсем 6 милиона повече – 76,7 милиона младежи. Експертите предизвестяват също по този начин, че още през 2018 година „ армията “ на безработните момчета и девойки ще се усили и ще е от порядъка на 71,1 млн. души.

В световен мащаб, в интервала сред 2010 и 2016 години се е следил растеж на безработицата измежду младежта в страните от Северна Африка, арабските страни, Латинска Америка и Карибския басейн. Негативната наклонност в тези региони е била „ обезщетена “ от подобряването на обстановката на младежкия пазар на труда в Европа, Северна Америка и Африка на юг от Сахара.

От МОТ обръщат внимание също по този начин и на казуса с бедността измежду работещите младежи. Така да вземем за пример, към сегашния миг 39% от работещите млади в света – 160,8 млн. младежи живеят в изискванията на мизерия: с по-малко от 3,1 $ дневно.

Експертите приканват държавните управления да подхващат дейни ограничения за разширението на заетостта измежду младежите. Те предлагат основаване измежду младежите на привички, нужни на пазара на труда.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР