Безпорно отношенията на Земята се отразяват и на космическите политики.

...
Безпорно отношенията на Земята се отразяват и на космическите политики.
Коментари Харесай

Корабът Союз МС-21 с трима космонавти е готов за полет днес

Безпорно връзките на Земята се отразяват и на галактическите политики. Щатите постановиха нови тежки наказания, които неизбежно ще се отразят на вноса на електронни съставни елементи към Русия и по този метод ще затормозят съветския галактически бранш. От своя страна руснаците престанаха да продават ракетни мотори на американските компании и преустановиха партньорството с Европейската галактическа организация, включващо изстрелвания на ракети “Союз ” от космодрума Куру във Френска Гвиана.

Въпреки всичко както Роскосмос, по този начин и НАСА публично декларират, че партньорството на МКС остава основно за тях и заради неготовност на идващото потомство американски и съветски станции няма по какъв начин да спрат да работят дружно. Но за нас, галактическите запалянковци, би било мъчно да следим полетите. Уебсайтовете на Русия, на които обичайно разчитаме, включително уеб сайтът на Роскосмос и на обществената мрежа ВКонтакте (където има предавания в действително време), са недостъпни за голям брой жители на Европейски Съюз и България. 

Американската телевизия НАСА ТВ обаче ще предава онлайн предстартовата подготовка, започвайки в 17:15 ч. през днешния ден на този линк: https://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html#public 

Полетът на Артемиев, Матвеев и Корсаков е знаков заради две аргументи. Това е първата задача на транспортен съд “Союз ” до МКС, състояща се от екипаж, формиран напълно от професионални съветски космонавти. Това е и първата експедиция, която ще се скачи с новия съветски модул “Причал ”. Напомням на читателите, че “Причал ” бе добавен в състава на МКС в края на 2021-ва година. 

Стиковката е планувана за 21:05 ч. българско време. А когато тя бъде осъществена, какво следва? Артемиев, Матвеев и Корсаков ще са първите нови поданици на Земята, които ще заживеят на МКС след началото на войната. Ще има ли професионално посрещане, на каквото сме привикнали? Ще забележим ли обятия сред американци и руснаци както до момента? 

Безспорно днешният ден ще е забавен. Стискаме палци за триумф и професионално държание от страна на Русия и НАСА. Международната галактическа станция постоянно е била катализатор за мир.

Днес повече от в миналото имаме потребност от нагледна проява, че това продължава да е по този начин. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР