Безплатни профилактични прегледи за три вида рак ще правят специалисти

...
Безплатни профилактични прегледи за три вида рак ще правят специалисти
Коментари Харесай

Преглеждат безплатно за три вида рак във Варна

Безплатни профилактични прегледи за три типа рак ще вършат експерти от Онкологичната болница във Варна от 15 до 30 ноември, оповестиха от здравното заведение.

Уролози ще съветват пациенти за рак на простатата, който годишно поразява 3500 българи и е подъл, защото ранните признаци наподобяват тези на заболяванията на долните пикочни пътища. Колкото по-рано се сложи диагнозата, толкоз по-ефективно е лекуването, предизвестяват медиците.

Същото важи и за рака на гърдата, който е водеща онкодиагноза измежду дамите у нас и годишно бележи растеж от 13% на болните. Само във Варна годишно новооткритите случаи са към 250, само че с помощта на обичайните профилактични стратегии при множеството пациентки заболяването се засича в ранна фаза, обясниха от болничното заведение.

Редовните прегледи са единственият метод за навременно разкриване и на рака на маточната шийка, който все още най-често се диагностицира в трети и четвърти етап.

В рамките на профилактичната ноемврийска стратегия варненки могат да си създадат без направление и такса наложителните най-малко един път в годината гинекологичен обзор и цитонамазка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР