Безплатни прегледи за ендометриоза започват в отделението по акушерство и

...
Безплатни прегледи за ендометриоза започват в отделението по акушерство и
Коментари Харесай

Безплатни прегледи в две болници в Пловдив

Безплатни прегледи за ендометриоза стартират в отделението по акушерство и гинекология в  УМБАЛ Пловдив - някогашната Окръжна. Консултациите ще се организират от 14-ти до 31-ви март всеки ден от 12 до 13 в АГ кабинета на третия етаж. От пациентите не се изискват посоки, само че те би трябвало да си запишат авансово час на тел: 032 905 343.

Според акушер-гинеколога доктор Жаклин Апиосян прегледите са целесъобразни за дами сред 30 и 40 години, а също и при пациенти със подозрение за болестта,  диагностицирани с него или с фамилна обремененост.  Ендометриозата е доброкачествено заболяване с муден, само че непрестанно напредващ темперамент, постоянно води до редица проблеми, измежду които неплодородие. 

Тази седмица и екипът на очно поделение в МБАЛ Централ Хоспитал “ в Пловдив ще организира безвъзмездни консултативни прегледи след записване на телефон 0879 097 074.  Инициативата е по повод  Световната седмица за битка с глаукомата, заяви началникът на отделението доктор Димитриос Власиадис. 

Глаукомата е едно от подлите болести, стартира без признаци, поврежда зрителния нерв и нервните кафези в ретината, а с придвижване на заболяването настава на първо време загуба на периферно зрение, а по-късно и цялостна слепота, напомни офталмологът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР