Безплатни консултации и профилактични прегледи за рак на матката стартират

...
Безплатни консултации и профилактични прегледи за рак на матката стартират
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за най-често срещаното онко-гинекологично заболяване през май и юни в “Майчин дом”

Безплатни съвещания и профилактични прегледи за рак на матката започват на 17 май в Специализираната болница за интензивно лекуване по акушерство и гинекология „ Майчин дом “ и ще продължат до 18 юни 2021 година,съобщават от болничното заведение. Най-често срещаното онко-гинекологично заболяване визира към 700 дами годишно в София и над 2000 в България, от които над 75 % са в менопауза.

„ В последните години се вижда растеж на случаите на рака на ендометриума . Основни фактори за нарастването са късното разкриване на болестта и смяната в метода на живот на дамите, обвързван със стрес, обездвижване и напълняване. Добрата вест е, че при навременна диагностика пациентките могат да бъдат оперирани по най-модерния и щадящ метод, а постоянно и изцяло излекувани “, показва изпълнителният шеф на СБАЛАГ “Майчин дом ” проф. доктор Иван Костов.

Профилактичните прегледи за рак на ендометриума се организират от водещите експерти на болничното заведение - проф. доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на „ Майчин дом “; доктор Иван Диков, шеф на Медицински център „ Майчин дом “ и доктор Радко Тоцев, АГ доктор. Приемът е в 214 кабинет, а часове могат да бъдат записани всеки работен ден сред 14:00 и 16:30 ч. на телефон 02/ 9172 442 или посредством и-мейл [email protected].

Онкологичното заболяване се третира медикаментозно и хирургически , а в последните години като златен стандарт в преодоляването му се наложи мини инвазивната, роботизирана хирургия, която се отличава с точност, експедитивност, минимални затруднения и атравматичност. СБАЛАГ “Майчин дом ” е единствената държавна гинекологична болница, която разполага с последното потомство на робота Da Vinci, а експертите на болничното заведение правят оперативните интервенции с високотехнологичната  система по клинична пътека по НЗОК. До момента с Da Vinci са осъществени над 140 сполучливи интервенции.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР