Безплатен рафтинг срещу почистването на р. Струма, получиха днес ентусиастите

...
Безплатен рафтинг срещу почистването на р. Струма, получиха днес ентусиастите
Коментари Харесай

Рафтинг срещу почистване на Струма

Безплатен рафтинг против почистването на р. Струма, получиха през днешния ден запалянковците от цялата страна, които се включиха в събирането и изхвърлянето на отпадъците край пътя и ската на реката. Акцията под мотото „ Чиста Струма “ стартира в 10 часа през днешния ден в Кресненското дефиле като първо бе измит обиколния на Е-79 път около „ кривия “ тунел, заяви БГНЕС.

В обичайното разчистване участваха фенове на спусканията с лодки по реката, най-вече младежи, девойки и деца.
За по-малко от час бяха събрани десетки чували с най-различни боклуци, изхвърлени както край пътя, по този начин и по ската към реката.

Река Струма е най-подходящата локация за упражняване на рафтинг в България поради своето прииждане, а също и желано място за осъществяване на надпревари по рафтинг и каяк. От употребата се събират доста отпадъци, нечистотия и боклуци.

Желанието на уредниците бе да върнат приятната естествена панорама по устието на р. Струма в региона на Кресненското дефиле, известно с континентално-средиземноморския си климат и високата централизация на типове растения и животни.

И тази година за доброволческата акция добре пристигнали бяха всички – уредници, инструктори, другари и фенове на рисковите прекарвания в бързи води, а задачата – да обединят старания и да съчетаят потребното с приятното, да чистят и да се забавляват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР