Безплатен курс по български език за украински граждани започна в

...
Безплатен курс по български език за украински граждани започна в
Коментари Харесай

Безплатен курс по български език за украинци в Русе

Безплатен курс по български език за украински жители стартира в Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “ в Русе. Занятията ще са три пъти седмично и няма ограничавания за възрастта на участниците.

Веднага след публикуването на въпроса „ Къде може да се учи български език? “ на страницата на групата „ Русе оказва помощ на Украйна “ във Facebook, екипът на Регионалната библиотека реагира и за часове провежда образованието.

„ Пуснахме известие в обществените мрежи, че търсим доброволци, които приказват съветски и вероятно украински и български. Абсолютно незабавно откликнаха две дами доброволци, които безусловно гратис да се занимават с искащите да учат български “, изясни библиотекарката Диана Гривева, която се е заела с организацията.

Интересът от страна на украинските жители е огромен, като към този момент се образоват единствено възрастни, а за децата са обезпечени други занимания в самата библиотека. Учител в езиковата класна стая е Анжела Авакян:

„ Вчера организирахме първия урок. Те имат своите особености фонетични като рускоговорящи и мисля, че нещата потръгнаха добре, те ще се впишат в една езикова среда. Да могат да се оправят със дилемите, които им предстоят тук “.

Всички детайлности за курса и нови записвания има на уеб страницата на библиотека „ Любен Каравелов “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР