Безпилотно летящо такси беше тествано в столицата на Южна Корея,

...
Безпилотно летящо такси беше тествано в столицата на Южна Корея,
Коментари Харесай

Безпилотно такси излетя в Южна Корея

Безпилотно летящо такси беше тествано в столицата на Южна Корея, Сеул. Страната от ден на ден се доближава до изстрелването на безпилотни въздушни транспортни средства.

Събитието, покрай река Хан, даде взор в бъдещето и по какъв начин биха могли да наподобяват летящи транспортни средства в гъсто обитаем град. Южна Корея влага към 30 милиона щатски $ до 2022 година за създаване на по този начин наречената система K-Drone.

Демонстрацията в спокоен крайречен парк стартира с полета на няколко дребни безпилотни летателни апарата, които са предопределени да следят изискванията на придвижване и да сигнализират за всяка евентуална заплаха, предадоха локални медии.

Поради разпоредбите за сигурност на борда на безпилотния аероплан с широчина 5,6 м няма хора. Вместо това той носеше 70 кг торби с ориз на седалките си. Превозното средство прелетя над реката за към 10 минути на височина от към 36 м и доближи скорост до 50 км / ч.

Когато електрическата батерия на пътническия автомобил Ehang 216 е изцяло заредена, тя може да лети до 30 минути, съгласно господин Бил Чой, началник на бизнеса на Ehang в Азия.

Дроновете на компанията към този момент се употребяват в Китай за доставки, гасене на пожари и някои туристически цели, сподели той.

Летящите таксита и други самостоятелни транспортни средства в небето сега може да звучат като научна фантастика, само че се чака един ден да бъдат огромен бизнес. McKinsey & Co пресмята, че евентуалният размер на пазара за безпилотни летателни апарати може да доближи 46 милиарда щатски $ единствено в Съединени американски щати до 2026 година

Южна Корея пресмята, че нейният личен локален пазар за въздушни транспортни средства ще бъде към 13 трилиона вони до 2040 година.

Тестовете на безпилотните таксита са носечени към облекчение на тапите в градския трафик в Южна Корея.

Първоначално летящите коли ще бъдат следени от водач на борда и ще наподобяват повече на дребни хеликоптери.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР