Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на

...
Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова по отношение на
Коментари Харесай

Ген. Иван Мечков атакува Фандъкова

Безотговорността на кмета на София Йорданка Фандъкова във връзка с парк " Славия " е скандална. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия ген. Иван Мечков. Коментарът му е във връзка дългогодишното безучастие на Столична община във връзка с казуса със стопанисването на парка в регион " Овча купел ". На 30-ти юни 2022 година изтече срокът, в който назначената от Йорданка Фандъкова комисия с ръководител Анатоли Илиев трябваше да предложи разновидности за разрешаване на проблема. Такива досега няма.

" Тази комисия беше образувана от кмета след едно запитване, което с общинския консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов отправихме в края на ноември предходната година, изясни ген. Мечков. - Парк " Славия " би трябвало да бъде върнат на столичани. В момента той е благосъстоятелност на ПФК " Славия ", който не поставя никакви грижи, с цел да го поддържа. Вследствие на това паркът се е трансформирал в джунгла - котило на клошари, бездомни кучета и змии ".

Ген. Мечков изясни, че 34% от собствеността на сдружение ПФК " Славия " са на Столична община, а в Търговския указател като неин представител попада името на Йорданка Фандъкова. " С назначението на комисия, която да предложи разновидности за решение на проблема, кметът си изми ръцете - нищо ново, разяснява още общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България ". - За времето до 30-ти юни членовете на тази комисия се събраха един-единствен път за към 20 минути. На това съвещание от общинското сдружение " Софийски парцели ", което съставлява каузи на Столична община в ПФК " Славия ", обясниха, че за интервала от 2009 година до момента не е отчисляван никакъв дял. Питам кой ще понесе отговорността за това безхаберие ".

Общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България " добави, че няма да се откаже от този случай, до момента в който паркът не бъде приспособен за потребление от жителите, а отговорните не си понесат отговорността за бездействието през всичките тези години. " Това е прегледен образец за метода, по който ръководещите в Столична община неглижират значими за столичани проблеми, сподели ген. Мечков. - Парковете са белите дробове на града ни. А този край стадион " Славия " е изцяло негоден за хората. Крайно време е кметът Фандъкова да се заеме персонално с разрешаването на този проблем ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР