Безос се върна от Космоса и раздаде 200 млн. на

...
Безос се върна от Космоса и раздаде 200 млн. на
Коментари Харесай

Два свята - излишен ли е единият?

Безос се върна от Космоса и раздаде 200 млн. на познати. Ще заживеем ли по-добре?
След пътуването си до ръба на Космоса, създателят на Amazon Джеф Безос се завърна на Земята с нова задача - да направи света по-добър. И раздаде 200 милиона на двама добре познати му хора.

Не знам какво са му говорили горе дребните зелени човечета, само че светът няма да стане по-добър от неговия жест. Само дето той си е повярвал, че където пари за галактически туризъм, там и 200 милиона за по-добър свят, изработен по негов дизайн. След като един от бенефициентите на сумата е топготвач, евентуално може да се надяваме на по-добър свят, който включва една концепция по-студено гаспачо и повече киноа в менюто. И никакъв глутен. Космически стандарт е това, би трябвало да се съблюдава.

След пътуването си с метрото до " Обеля " бай Иван също реши да направи света по-добър, по тази причина се отби в кварталната механа и почерпи приятелите заради обстоятелството, че през вчерашния ден една социологическа организация му се обади и обстойно и нашироко му взема персонални данни с обещанието да го прати в Космоса, което му беше детска фантазия още от пионерче. Когато пристигна време да заплати в кръчмата, бай Иван откри, че картите му са източени докрай и Космосът очевидно се отсрочва най-малко досега, когато Слави ще изпрати там северномакедонец. Прибра се у дома и си пусна малкия екран, с цел да види полета на Джеф Безос и да стигне до единственото разумно умозаключение - че той му е прецакал картите.

Смирненски е споделил нещо за това, без да лети в Космоса: " Два свята - единият е непотребен ". Но не е бил доста прав - тези два свята в действителния живот по този начин или другояче не се виждат, не се помирисват, нямат сетива един за други. Нямат визия един за различен и не си пречат, тъй като не знаят, че съществуват, в случай че не се видят някой път по малкия екран.

Не че някой пречи на хората, създали прекомерно доста пари, да пътуват в Космоса и изобщо където си желаят. Тяхно право е да харчат парите си както намерят за добре. Но да стартират псевдоблаготворителни дела, просто с цел да ни кажат: " Аз имам доста пари, мога да ги дам за каквото желая и единствено аз имам правото да вземам решение по какъв метод светът ще стане по-добър и по-дизайнерски " - това към този момент си има друго име. За хора, които са над морала, над обикновеното схващане за съпричастност към основни човешки проблеми. За хора, които са в Космоса, даже когато са тук, и можеха даже да си спестят това пътешестване. За нахален свят, в който понятието щедрост включва китове и промени в климата, само че не и живи хора. Последните не пасват на дизайна.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР