Безопасни ли са нагреваемите тютюневи изделия? Темата коментира в “Нашият

...
Безопасни ли са нагреваемите тютюневи изделия? Темата коментира в “Нашият
Коментари Харесай

Не знаем дали нагреваемите тютюневи изделия са по-безопасни



Безопасни ли са нагреваемите тютюневи произведения?

Темата разяснява в “Нашият ден “ доктор Александър Симидчиев , ръководител на съдружие „ Въздух за здраве “.

Нагреваемите тютюневи произведения – по изследвания, които са финансирани от самите производители, наподобява да са по-безопасни. Но истината е, че нямаме задоволително данни за дълготрайните резултати от тях.

Не можем да бъдем безапелационни, че са по-безопасни, защото ги няма дълготрайните проучвания, които ги има при класическите цигари.

Които са потвърдено нездравословни въз основата на проучвания на над 80-90 години към този момент.

За новите имаме прекомерно нищожни данни и те са главно от изследвания, финансирани от самите производители.



СЗО подхваща внимателно нагреваемите тютюневи произведения

С съображение, тъй като, когато се вкарва нова технология, би трябвало да мине задоволително време, с цел да сме сигурни, че всичко е наред.

Във всички произведения, които са свързани с тютюнопушене – и в класическите, и в така наречен електронни – всички те съдържат никотин, веществото, което провокира взаимозависимост, обвързвана с използването му.

Хората, инхалиращи в профил никотин, имат риска да могат да станат подвластни от това, въпреки че е доста по-ниска концентрацията.

Проблемът е в това, че не е належащо да имаме такава взаимозависимост. А тя се продължава с нови и нови средства, които се пробват да избегнат големите негативи. Тютюнопушенето е един от главните фактори, водещи до всички хронични болести, които имаме – мозъчно-съдовите, сърдечно-съдовите, дихателните, диабетът и така нататък

Основните групи от хронични болести, които са същинска пандемия от неинфекциозни болести, които имаме в международен мащаб, се дължат на два съществени фактора – въздушното замърсявани и тютюнопушенето.

Тези два фактора, въпреки и много разнообразни, са доста сходни, тъй като и двата влизат в белия дроб и повреждат организма, посредством веществата, които ние инхалираме през белия дроб.

Разговора можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР