Безопасни ли са интелигентните устройства в дома?Умните домове често се

...
Безопасни ли са интелигентните устройства в дома?Умните домове често се
Коментари Харесай

Предимства и недостатъци на интелигентните домове

Безопасни ли са интелигентните устройства в дома?
Умните домове постоянно се загатват като по-безопасни от обичайните жилища. Но истината е, че автоматизацията на дома може елементарно да обезпечи нежелателен достъп до информация за вашето персонално пространство.

Учени от университета в  Саарланд откриха, че тези системи разрешават на нарушителите да получат визия за моделите на държание на притежателите на тези жилища. Ученитеса съумели да се снабдят с информация за вентилацията и отоплението на всеки интелигентен дом, както и, изключително притеснителното, времето, когато притежателите на жилищата отсъстват. Заключението на проучването е, че би трябвало да се работи интензивно, с цел да се направи умните устройства по-сигурни.

Има редица ограничения, които притежателите на смарт жилища могат да подхващат, с цел да подсигуряват, че системата им за смарт ръководство на дома е безвредна. Те включват потребление на сигурен достъп до интернет, честа смяна на паролите и актуализиране на приложенията.

Как смарт устройствата могат  да създадат дома ви по-безопасен?          

Смарт устройствата в дома може да направи вашия дом и по-безопасен, като ви даде опция да наблюдавате и контролирате всичко в дома си когато и да е. Възможно е да разполагате с конфигурирани камери, детектори за придвижване и брави, които ще ви разрешат да имате непрекъснат надзор на вратите в жилището, без значение къде се намирате. Пример за тяхното улеснение е, сте в положение да пуснете представител на компания за комунални услуги, който очаквате или да обясните на вратата, на индивида извън, че не се интересувате от това, което предлага. Това потвърждава недвусмислено, че има някой  вкъщи, даже когато сте в офиса си на доста километри от жилището.

Какви са другите преимущества и дефекти на смарт системите вкъщи?

Предимства

- Удобство. Контрол от разстояние през мобилно приложение, посредством наличие или гласово.

- Персонализиране. Всички ваши уреди ще бъдат програмирани съгласно вашите характерни потребности.

- Сигурност. Както бе упоменато нагоре, умните домове са добре известни със сигурността, която подсигуряват.

- Лесни за инсталиране. Инсталирането на тези устройства е бързо и просто. Повечето от тях са безжични и подготвени за потребление. Няма да се постанова в допълнение окабеляване и промени в актуалната електрическа апаратура.

- Природосъобразно. Термостатите, климатика, бойлера, осветлението и доста други уреди могат да бъдат следени за оптимална енергийна успеваемост. Чрез това освен допринасяте за по-малко въглеродни излъчвания, само че и спестявате от месечната си сметка за ток.

Недостатъци

- Разходи. Някои интелигентни уреди могат да бъдат много скъпи.

- Изучаване. Възможно е да има минимална потребност от образование за хората, които не са софтуерно грамотни.

- Надеждност. Умните домове разчитат на вашата интернет съгласуваност.

Можете да управлявате устройствата в дома си както ръчно, по този начин и посредством мобилно приложение или гласово (чрез гласовите асистенти Alexa и Гугъл Assistant). По този метод вие може да управлявате уредите и устройствата си от всяко място на света

Благодарение на това ще бъдете посрещнати, когато пристигнете вкъщи с топла вода в бойлера и охладено или стоплено жилище.

В smartarena.bg можете да намерите всичко належащо, с цел да превърнете дома си в жив и образован организъм. Започвайки от смарт уреди за сигурност и видеонаблюдение, можете да потърсите смарт устройства за всяка стая от вкъщи ви.

Можете да имате надзор на осветлението в жилищетос интелигентни ключове (сензорни, механични или пуш ключове), който се предлага в уеб страницата. Те може да бъде управляванръчно и чрез мобилно приложение, без значение къде се намирате. Инсталацията им е обикновена. След това е задоволително да инсталирате приложение на телефона си и ръководството е във ваши ръце.

Интересно и практично смарт устройство е и предлагания WiFi Датчик за разкриване на течове и наводнения, с който ще можете в точния момент да реагирате при възможна повреда на тръба, пералня, бойлер и други.

Чрез един смарт контакт може да управлявате безжично всеки апарат включен в него. А посредством WiFiключа за бойлер, създавайки график да работи единствено на нощна цена, още с инсталирането му вие стартирате да пестите.

Особено комфортен е WiFi Сензора за врата и прозорец. Управлението му също се реализира с мобилно приложение. Сензорът незабавно ще изпрати известие, в случай че има някакво нерегламентирано отваряне. Така притежателят на дома ще може да задейства проект за отбрана на дома, който е авансово заложен.

В уеб страницата им ще откриете още редица устройства, посредством които може да повишите сигурността на дома си и да улесните всекидневието си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР