Безобразие с космически заплати на трима от старите зам.-кметове спря

...
Безобразие с космически заплати на трима от старите зам.-кметове спря
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград спря безобразие с космически заплати

Безобразие с галактически заплати на трима от старите зам.-кметове спря новият кмет на Благоевград Илко Стоянов.

Оказа се, че има заповед на краткотрайния кмет на града Ясен Попвасилев, с която трима от напусналите зам. -кметове ще получат по 6 заплати като обезщетение - общо над 50 000 лева Стоянов спря скандалната заповед още в първия ден от встъпването си в служба и и заяви за нея на първата си конференция.

„ По Кодекса на труда се поставят такива хонорари. Мярката е законна, само че не е морална ”, съобщи Стоянов, потвърждавайки, че тримата са имали правото да откажат, само че не са го създали. " Законът ми дава правото да назнача екип и да отстраня остарелия, без да се дължат компенсации. Спрял съм заповедта и съм подготвен да отбрана решението си и пред съда “, сподели още кметът.

Новоизбраният кмет разгласи, че са формирани дисциплинарни инспекции против административния секретар Мария Захова и началника на правния отдел Станислава Иванова, само че отхвърли да заяви детайлности.

Репортерско изследване на Struma. com откри, че един от претекстовете за това деяние на кмета са хонорари, които двете служителки в екипа Томов са си написали по време на изборите, които костваха на благоевградчани към 1 млн. лева

Кметът изрази недоумението си от това, че юристите на общината не са обжалвали в съда финансова промяна от към 3 млн. лева наложена на общината.

Няколко заповеди от предходния екип е спрял Илко Стоянов, свързани с създаване на краткотраен обект в кв. Еленово, отменил е заповед за безплатното паркиране на всички някогашни кметове и е направил 2 оферти до ОБС.

Илко Стоянов разяснява предложение, постъпило към него от общинския консултант Йосиф Кочев, по отношение на проблемите към Наредбата за стимулиране на раждаемостта в Община Благоевград.

„ С ръководителя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков ще организираме среща с медиите и заинтригуваните лица, с цел да забележим какво може да се направи по отношение на наредбата.

Ще би трябвало да намерим метод помощта да бъде изплатена на хората “, уточни кметът на Община Благоевград. Новият кмет разгласи, че ще се наложи и финансова промяна на общинския бюджет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР