Безличен, по-безличен, най-безличен, Левски. Тази скала за степенуване дори е

...
Безличен, по-безличен, най-безличен, Левски. Тази скала за степенуване дори е
Коментари Харесай

Безличен, по-безличен, Левски

Безличен, по-безличен, най-безличен, Левски. Тази канара за градуиране даже е прекомерно мека за продукцията, показана от сините в последните два турнирни мача. Поражението с 1:2 от Берое в Стара Загора против противник, минал два пъти центъра, и мъчителното за гледане нулево тъждество против Арда в Кърджали. Лошото е, че случилото се е резонно и следва непреклонно хода на направеното, в действителност ненаправеното, през лятото. Всичките заложени мини тогава стартират да гърмят една след друга.

Тази есен е прекомерно пъстра и топла, а неин контрапункт се явява тимът от " Герена ". Ама толкоз е безпринципен, че чак да се чудиш по какъв начин е допустимо това. Във втори следващ мач сините като че ли станаха герои в скрита камера - претворявайки супербогаташи, попаднали в панелен квартал, в който са спрели топлата вода. И са толкоз неподготвени, че не знаят да си пуснат бойлера, да употребяват бързовар, или пък да " стоплят ", че вода може да се грее и на котлон. Та по този начин е и с Левски - излиза най-острият ти състезател Велтон и се чудиш какво да правиш, като го няма. Липсата на проект Б е избождаща очите и нищо не се прави по въпроса.

През лятото бе горещо, а на " Герена " като че ли бяха слънчасали. Въпреки напуснали основни играчи и трансфер на най-хубавия бранител, освен това в Лудогорец, изпълнителният шеф Даниел Боримиров разгласи за цел купа. Новият треньор Николай Костов съобщи, че е удовлетворен от капацитета на състава, и той засвири на тази струна. Мачовете в Европа държаха състава на тръни и той се надскачаше, макар че у нас към този момент бе позволил две загуби. През септември играта заскърца съществено, само че неизвестно за какво оптимизмът в спортно-техническия щаб и управлението се засилваше. При предходната пауза в шампионата предупреждавахме, че седмото място е по-близо от първото, само че на това се гледаше с подигравка.
 От Левски се лишават от експерт поради отвод да платят наказателна клауза
От Левски се лишават от експерт поради отвод да платят наказателна клауза

Щеше да оказва помощ за селекцията

За да се стигне до развято бяло знаме от треньора още в първия ден на ноември! При това непосредствено от старшията Костов. Като закъснение от първото място нещата не са толкоз трагични. По трагично е обаче, че наподобява, че сините нямат знанията и потенциала да ги трансформират.

Срещу Арда пролича цялостната неплатежоспособност на лятната селекция. В отбора бяха привлечени отбранителният халф Дарлан и офанзивният Хасими Фадига. И двамата не вършат даже половин Филип Кръстев, с всичките недостатъци на родния национал. Бразилецът и французинът нямат грам концепция по какъв начин да изострят играта. Сещате ли се за извеждащ пас на Фадига зад тила на отбраната в мачовете, в които е бил титуляр? Няма и да си спомните, тъй като подобен липсва. Та на " Арена Арда " Рикардиньо даже не видя добра топка наоколо до пеналта... През лятото треньорът не получи помощ от управлението.

Не бяха взети крило и нападател. И в този момент се е оплел като пате в кълчища. Иска да направи нещо, само че не знае по какъв начин. И в Кърджали роди гениалната концепция Асен Чандъров да играе на върха на офанзивата?! В два мача топката се изсипва напразно в наказателното поле. В Стара Загора нямаше и кой да я центрира, тъй като Цунами и Петрис не са положителни в това упражнение, макар че тогава в игра, с цел да обира високи топки, бе вкаран Илиян Стефанов. В Кърджали Костов пусна Галчев да центрира, само че пък Стефанов си стоеше съвсем до края на скамейката. Объркващо, нали? Какво да приказваме за крилата Роналдо и Марин Петков, които нямаха преодолян съперник - по какъв начин да нападат, за какво да го вършат тъкмо по този метод - имаха ли такива инструкции? В това отношение най-добре бе Кордоба, който се опитваше да пробива, макар че работата му е напълно друга, и изглеждаше малко като на просташки мач.

Агресия, преса, слагане на противника напрегнат още първоначално - забравете за тези неща

Сините не знаят по какъв начин да нападат съперника, когато той владее топката. Опитат ли да го създадат по-смело, излизат двама-трима латиноси, както бе в Стара Загора, и вратарят на Левски вади топката от мрежата си.

Има ли водачи в състава? Такива, които да заразяват и останалите с дейностите си? Забравете... Дълги месеци клубът се моли на Жереми Петрис и Андриан Краев да удължат договорите си, само че с играта си от началото на септември насам те демонстрират, че не заслужават такива. Въобще сините имат бели петна на всеки пост. А е видно, че Костов напълно не е чаканият избавител. Всички футболисти са дръпнали ръчната. Преди време имаше предложения за някои от тях. С тази игра през зимата всеки до неотдавна заинтригуван ще каже: " Дръжте си ги ". Просто тъй като в последните 5 мача Левски е като светофар, който доста рядко свети в зелено - 1 победа (б.а. - зелено), 2 равенства (б.а. - жълто) и 2 загуби (б.а. - червено). А по този начин даже и с чисто нови съвременни коли (б.а. - да се чуди защо и толкоз значими са им на " Герена ", откакто играчите на Берое се придвижват с таксита), се стига до средата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР