Безкомпромисната позиция на Европейската комисия (ЕК) в преговорите с официален

...
Безкомпромисната позиция на Европейската комисия (ЕК) в преговорите с официален
Коментари Харесай

Глас от Лондон: Опасността Brexit да стане без споразумение с ЕС расте

Безкомпромисната позиция на Европейската комисия (ЕК) в договарянията с формален Лондон доближава страната до вероятността за излаз от Европейски Съюз без единодушие по изискванията на Брекзит. Това съобщи в изявление за вестник Sunday Times английският министър на външната търговия Лиъм Фокс, съобщи БГНЕС.
" Мисля, че непреклонността на Европейска комисия ни навежда на мисълта, че договорка няма да има ", сподели министърът, оценявайки шанса за Brexit без контракт с Брюксел като 60% на 40%.
Според Фокс всичко това става, тъй като от Брюксел гледали на нещата " теологично-бюрократично ", а не се съобразявали с икономическите изгоди от бъдещо комерсиално съглашение с Обединеното кралство.
Тревогата за Brexit става все по-голяма, откакто в петък (3 август) английският министър председател Тереза Мей отиде на аудиенция във Франция и се срещна с френския президент Еманюел Макрон, само че от " Даунинг стрийт " не разясниха какъв е бил резултатът. Франция сега е страната, която заема най-твърда позиция срещу английските оферти за процеса на довеждане докрай на Brexit.
Ако Англия напусне Европейски Съюз без комерсиално съглашение и без директен интервал, то комерсиалните връзки сред Обединеното кралство и Стария континент би трябвало да се реализират по разпоредбите на Световната комерсиална организация (СТО), а това ще докара до съществени митнически бариери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР