Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите

...
Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите
Коментари Харесай

Йорданова: Харчим най-много от БВП за съдебната власт, а усещаме ли правосъдие?

„ Бездействието на прокуратурата коства скъпо. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от популацията в Европейски Съюз, харчим максимален % от Брутният вътрешен продукт за правораздаване, а усещаме ли правораздаване? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция “.

Това разяснява министърът на правораздаването пред публицисти в Народното събрание писмото на основния прокурор Иван Гешев до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и до ръководителя на комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански по отношение на желанието да бъдат орязани парите на правосъдната власт във финансовата рамка на страната.

„ Това, което се случва е естествена процедура в разглеждането на един законопроект сред първо и второ четене. Правят се оферти в разнообразни аспекти за изменение на закона за държавния бюджет за 2022 година ", съобщи Йорданова.

По думите ѝ предлагането за бюджета на правосъдната власт за тази година не е коментирано, в съгласие, обсъждано с Министерството на правораздаването. 

„ Това, което ще направя е, че ще се срещна с съответното предложение с претекстовете и ще изразя своето мнение. Няма да спрем да настояваме за повече бистрота. Прави усещане какъв брой високи са разноските за почивни станции “, сподели Йорданова, само че акцентира, че решението ще вземат депутатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР