Без законодателни промени МВР не може самостоятелно да се справи

...
Без законодателни промени МВР не може самостоятелно да се справи
Коментари Харесай

Много лош удар за шофьорите! Кога става факт

Без законодателни промени Министерство на вътрешните работи не може независимо да се оправи с безумието по пътищата. Трябва и комплекс от ограничения за възстановяване на подготовката на водачите и на положението на инфраструктурата.Това съобщи в Стралджа основният секретар на ведомството основен комисар Петър Тодоров. Той участва на поклонението на починалия служител на реда Генади Троев, който беше блъснат по време на работа от пийнал водач.

„ Най-важното е законова мярка, която да не позволява на водачи, отказали проба за алкохол и опиати, да им се размине. Такива открити водачи би трябвало да имат ефикасни присъди. Ако би трябвало да се подхващат и конфискации на колите им. Тези ограничения са готови като законова смяна дружно с Министерството на правораздаването. Очакваме идващото Народно заседание да се произнесе по тях “, сподели основен комисар Тодоров.
-->
Той прикани за законови промени, непозволяващи съглашения, условни присъди, санкции и пробации за водачи, използвали алкохол и опиати и провокирали тежки катастрофи със починали. " Трябва да има единствено ефикасни присъди ", акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.По думите му, без впрягане на напъните на всички виновни институции „ войната по пътищата “ не може да бъде спряна.

" В страната има 60 – 70 сериозни пътни сектора с неприятна инфраструктура и непрекъснати катастрофи. Там също са нужни незабавни ограничения ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Колегите на починалия служител на реда го изпратиха в последния му път с включени светлини и сирени на полицейските коли. Генади Троев е работил от пет години в системата на Министерство на вътрешните работи. Трябвало е след няколко месеца да навърши 31 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР