Без съмнение се очаква увеличение на цената на тока, до

...
Без съмнение се очаква увеличение на цената на тока, до
Коментари Харесай

Кога идва кошмарът с тока. Говори бившият бос на КЕВР

" Без подозрение се чака нарастване на цената на тока, до 1 юли смяна няма да има. В момента по енергоносителите в България не се съблюдава пазарна логичност. Компенсациите не могат да бъдат безкрайни ", съобщи в " Говори в този момент " по БНТ бившият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране проф. Иван Иванов.

Той добави, че към момента сдружението " Булгаргаз " не е декларирало пред КЕВР настояването за цената за природния газ за месец май.

" Цялата процедура по отношение на доставките на природен газ за България през месец май е придружена от тежки дефекти и пази корпоративни ползи ", разяснява Иван Иванов.

По думите му акцизът за електрическата енергия и природния газ е прекомерно дребен и в случай че бъде отстранен краткотрайно това няма да докара до сериозен проблем за бюджета.

" Течните горива не са стока, която се контролира, както електрическата енергия и природният газ. Премахването на акциза върху течните горива е наложително да бъде осъществено посредством нотификация от Европейската комисия, липсва ли такава нотификация не можем да променим акциза даже със стотинка. Винаги може да се направи обосновано искане, различен е въпросът дали Европейската комисия ще го одобри ", добави Иван Иванов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР