Без реални преговори – така, накратко, изданието Politico коментира започналият

...
Без реални преговори – така, накратко, изданието Politico коментира започналият
Коментари Харесай

Медийна ирония за преговорите за Brexit: Да се хващаме да работим, само не в понеделник и петък

Без действителни договаряния – по този начин, в резюме, изданието Politico разяснява почналият през вчерашния ден (28 август) трети кръг от договарянията за Brexit.
Показателно е, че основните договарящи от страна на Европейски Съюз Мишел Барние и от английска страна Дейвид Дейвис направиха напълно къси изказвания и не отговаряха на никакви въпроси.
" С неспокойствие чакам да работим дружно тази седмица, Дейвид, само че съм угрижен – времето лети и би трябвало да стартираме да преговаряме съществено ", сподели Барние. Той настоя и, че Брюксел е дал твърди линии за договаряния – първо да бъде решен въпросът с правата на европейските жители във Англия и английските в Европейски Съюз, а не да се употребява като лост за компромис въпросът с границите сред Северна Ирландия и Ейре. Брюксел към този момент изрече угриженост от вероятно ново разполагане на постове за инспекция в граничната зона – спомен от времената на битката с ИРА.
От своя страна Дейвис изрази удовлетворение, че е още веднъж в Брюксел и добави, че последните няколко седмици са били интензивни, само че с уточнението, че става въпрос единствено за Англия т.е. имало е свършена доста " вътрешна работа ".
Припомняме, че според Договора за Европейския съюз Англия и Европейски Съюз би трябвало да оформят и публично Brexit за период от 2 години т.е. до 2019 година. " Готови сме да запретнем ръкави и да се хванем за работа ", оптимистично съобщи Дейвис, а Politico иронично разяснява: " Само не в понеделник и петък “, визирайки обстоятелството, че английската делегация пристигна на първия ден от диалозите чак в 11:30 часа сутринта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР