Без подходящите икономически мерки целта да се опазят живота и

...
Без подходящите икономически мерки целта да се опазят живота и
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Към ада се върви с добри намерения

Без подобаващите стопански ограничения задачата да се опазят живота и здравето на хората води до гибелта на бизнеси, градени десетилетия, на прекършени човешки ориси, останали на улицата чиновници, цели райони губят главния си занаят. А всички ние знаем, че пътят към пъкъла е застлан с положителни планове. Това се споделя в мнение на БХРА.

През идващите 72 часа от Асоциацията чакат от членовете си оферти кой да е пътят, по който ще тръгне БХРА оттук нататък, защото е явно, че ситият на гладния не има вяра.

Явно е, че поради противоепидемичните ограничения нямаме опция дейно да протестираме, само че е и очевидно, че не можем да продължаваме и единствено да разчитаме на напразни обещания, се споделя в писмото.

От Асоциацията напомнят, че неколкократно са предложили решения, рекомендации, само че не намерили чуваемост.

Бяхме подготвени да останем затворени колкото е нужно, стига страната да ни компенсира финансово. Предлагахме схеми и давахме образци с европейските ограничения.

Нарочно не изпадаме в конкретика за всичко случило се от март до в този момент, за всички оферти и разновидности за подкрепяне на бизнеса, тъй като за жалост всичко това ви е до болежка познато. Но през днешния ден още веднъж държавното управление желае да удължи ограниченията без да намерения да обезщетения, което към този момент обрича бизнесът ни изцяло,категорични са хотелиерите.

Вместо помощ от ръководещите получихме благодеяние, освен това единствено за част от бизнеса.

Нощните заведения са неработещи с месеци и без никаква действителна вероятност за бъдещето. Чрез затварянето им с изключение на нашия личен състав и бизнес бяха изоставени и музиканти, DJ, аниматори, охранители.

Хотелите и прилежащите им заведения с техните притежатели и личен състав са оставени на произвола на ориста, обобщават от сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР