Без официално да съобщят от столична община са удължили срока

...
Без официално да съобщят от столична община са удължили срока
Коментари Харесай

Спаси София: Столична община тихомълком удължи ремонта на Западния парк

Без публично да оповестят от столична община са удължили периода на ремонта на Западен парк , алармират деятелите от " Спаси София ".

Удължаването на ремонта с към половин година излиза наяве от осведомителна табела. Така вместо при започване на юни , Западен парк вероятно ще бъде приключен през месец декември .

Борис Бонев от самодейността акцентира, че това е единственит парк за 200 000 столичани . Вече цяла година той е непристъпен и негоден, посочи той.

" Сгрешен план ли утвърди Столичната община? И в Западен парк ли ще се оправдават с " форсмажорни условия " ? Изпълнителят ли не може да се оправи със задачата? " - питат от организацията.

Те са безапелационни, че столичани чакат подготвен парк, санкции и уволнения за отговорните .

" Всички огромни обекти закъсняват съществено и все няма отговорни, нито от страна на изпълнителите, нито в администрацията на Столичната община " - допълват от " Спаси София ".

Според фотоси, цяла година не е стигнала на изпълнителя " Галчев Инженеринг " дори да прокара подземните комуникаци и.

Следващите дейностите - по построяването на настилки, осветяване, детски и спортни площадки, алпинеума и розариума, поливната система и озеленяването, - още не са почнали .

" Предвид забележителната сума от 11 млн. лева и смисъла на пар ка за няколко столични квартала, чакаме отговор от Столичната община за какво толкоз месеци съвсем никой не работеше на обекта, до момента в който хората газеха в тиня ? " - съобщи Гергин Борисов.

Според кмета на София Йорданка Фандъкова, ремонтът на Западен парк трябваше да завърши до края на 2018 година

Гражданите обръщат внимание и на обстоятелството, че обектът е непристъпен, а необезопасени ровове дебнат на доста места .

Западен парк има ролята и на значима пешеходна връзка на люлинчани с останалата част на града, която е блокирана към този момент цяла година . Това е в прорез с общинските наредби и изискванията в контракта, подчертава Борис Бонев.

Според документите за ремонта паркът е трябвало да бъде разграничен на 11 подобекта, с обезпечена етапност и проходимост за пешеходците.

В нито един миг от започване на строителните работи до момента, жителите не видяха указателни табели за вероятните направления за пресичане на парка , не са обезпечени премоствания или дървени пътечки през рововете по основни алеи, а изникващи всеки ден необозначени ровове блокират към този момент дребното останали благоприятни условия за прекосяване .

Пътят до детските площадки минава през необезопасени ровове и изкопи. Калта се разнася по пързалките. " Това е неприемливо ", пишат от Спаси София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР