Без музика в столичните фризьорски салони! Причината - проверки на

...
Без музика в столичните фризьорски салони! Причината - проверки на
Коментари Харесай

Музика във фризьорските салони: Колко ще се плаща за авторски права?

Без музика в столичните фризьорски салони! Причината - инспекции на Министерството на културата, заяви bTV.

Машинки и музика звучат в салона на Иван Минчев. Представете си обаче мястото без музика, единствено машинки и ножици. Така наподобяват други столични салони от седмици насам. Причината - инспекциите на Министерството на културата.

Този въпрос е следващата нелепост, която може да се измисли, счита бръснарят.

" Аз персонално не съм търсил къде да платя, тъй като не мисля, че е обикновено национално радио да се заплаща. Ти може да си го слушаш на всички места ", счита той.

Кой реже нотите на фризьорските салони? Ножицата на закона за авторско право отсича - в салона не слушаш музика, а я излъчваш!

София Щерева е изпълнителен шеф на ПРОФОН. Дружество, което пази авторските права на всеки от музикалния отрасъл, който членува при тях.

Вече е известно, че санкциите са много съществени за нелицензирани права. Цената на санкцията не е цената на лицензирането, показва София Щерева.

Според нея концепцията не е да се поставят санкции, а превантивно да се изясни, тъй като става дума за 50 лева на година.

В портала МюзикПро всеки притежател може да лицензира своя обект. Таксата се дефинира от квадратурата.

В случая на Иван, цената е 206 лева годишно към двете сдружения за авторски права у нас. Плати ли ги, Иван има право да пуска всякаква музика в своя салон.

През миналата седмица Министерството на културата приключи инспекциите. И насочи апел всеки притежател на салон да уреди своите права.

Докато това не се случи, машинките ще заглушават радиото, а нотите ще падат под ножицата на закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР