Без КПП-та в Благоевград, без сватби и кръщенета и с

...
Без КПП-та в Благоевград, без сватби и кръщенета и с
Коментари Харесай

Забраняват сватби и кръщенета в Благоевград

Без КПП-та в Благоевград, без сватби и кръщенета и с отворени учебни заведения. Това разгласи кметът на града Румен Томов след извършено съвещание на Общинския спешен щаб, написа infomreja.bg. За 14 дни ще ограничим провеждането на всеобщи мероприятия като сватби, кръщенета и всичко от този вид. Ще обърнем внимание на общинския пазар за съблюдаване на ограниченията, защото там не се съблюдават. Ще възстановим известието по уредбата в централните улици за съблюдаване на ограниченията, сподели Томов.

Обсъждахме доста ограничения, само че взехме решение, че не са подобаващи за този миг. Ако има растеж на инфектираните, тогава ще ги използван. Обсъждахме носенето на маски на открито, само че не се одобри, добави градоначалникът.

По негови думи, положението на чиновниците на Ансамбъл „ Пирин “ е положително. От 83-ма чиновници, 23-ма са с позитивни проби. Всички са под карантина. Според Томов, Благоевград води класацията, тъй като в региона пробите са максимален брой от цялата страна. Може би това е една от аргументите, без да омаловажаваме ситуацията. Имаме растеж с 25% на заболелите за 3-4 дни.

На апела на здравния министър да не се пътува до Благоевград (и Търговище), кметът отговори:Ще прикани да се влиза и излиза от Благоевград, тъй като това е едно от изявленията, които не са доста положителни, както за Благоевград, по този начин и за страната. След като в цялата страна се съблюдава ограниченията, то Благоевград да не е зона с изключително внимание. Мисля, че е извънредно несвоевременно да се вършат изказвания от високопоставени хора, тъй като ние не сме в спешна обстановка, разяснява думите на министъра кметът. „ Ми дайте да го затворим и всички да стоим у дома “, иронично съобщи Томов. Няма да се слагат КПП-та и да се затварят учебни заведения, всичко работи в естествения си тип, безапелационен бе Румен Томов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР