Без да има характер на международна организация, форумът „16+1” излъчва

...
Без да има характер на международна организация, форумът „16+1” излъчва
Коментари Харесай

Борисов: „16+1“ подпомага сътрудничеството между Европа и...

Без да има темперамент на интернационална организация, форумът „ 16+1” излъчва мощни сигнали на непоклатимост, доброжелателност, съдействие, търсене на общи подходи и решения, уточни министър-председателят Бойко Борисов.

В изявлението си на пленарната сесия на Срещата на водачите на страните от Централна и Източна Европа и Китай той означи, че провежданите срещи и одобряваните документи по самодейността са в унисон с концепциите и правилата на Европейски Съюз, като отвореност, равно отнасяне на всички и взаимна полза.

По думите му, самодейността е принос към съдействието сред Европа и Китай и сред Европейски Съюз и Китай – посока, в която България ще продължи да работи и за в бъдеще.

Българският министър председател уточни, че след стартирането през 2012 година на механизма за постоянни срещи сред ръководителите на Китай и страните от ЦИЕ китайските компании са засилили наличието си в региона на инфраструктурата в този район.

„ Разчитаме на китайското държавно управление дейното съдействие и двустранните ползи да намерят израз в прагматичния метод, които да докара до реализирането на съответни планове “, сподели Борисов като посочи, че за България те са свързани главно с построяването на автомагистралите „ Хемус “ и „ Черно море “, както и на ж. п. линията Русе – Варна. Другите благоприятни условия за съдействие са в енергетиката, селското стопанство, индустриалните зони, електронната търговия, нововъведенията, медицината. По думите му, реализацията на планове в тези области ще докара до откриването на нови paбoтни мecтa, повишение cтaндapтa нa живoт и нов тлacъĸ нa иĸoнoмичecĸия pacтeж.

тагове бойко борисов 16+1 китай сътрудничество
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР