Без да даде конкретен отговор главният прокурор Сотир Цацаров заяви,

...
Без да даде конкретен отговор главният прокурор Сотир Цацаров заяви,
Коментари Харесай

Ако ще се променя Наказателният кодекс, трябва да е обмислено, предупреди Цацаров

Без да даде съответен отговор основният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че в случай че ще се трансформира Наказателният кодекс поради неизбежната защита, това би трябвало да се прави доста премислено, деликатно и с мисъл за всичко, което ще последва по-късно през идващите години и други случаи.

Темата за смяна на института на неизбежната защита стана още веднъж настояща след убийствата в Пловдив, за което е упрекнат доктор Иван Димитров, в отбрана на който два дни стачкуваха жителите на няколко града в страната.

Обвинението му е за ликвидиране при превишаване на неизбежната защита. Цацаров съобщи, че му се желае да има вяра, че в случай че има смяна, тя ще е след деликатно обсъждане на ситуацията в наказателното право и решенията на Конституционния съд и че тези апели са от същинска угриженост за приложението на закона, а не са плод на следващата обстановка, следващото преследване на случая или детайл на политически популизъм.

От думите му си разбра, че след случая политиците са спекулирали със справедливия яд на доста хора. " Нека депутатите да решат дали ще трансформират института на неизбежната обрана ", заключи Цацаров и сподели, че съгласно него по-проблемен е идващият текст в кодекса - за гражданския арест.

Призова да не се спекулира и да се играе " с тази тънка струна ". Едно е да се желае смяна на закона, друго е просто да се извличат политически дивиденти. Той отбрани дейностите на прокуратурата в Пловдив и съгласно него не е трябвало тя да прави по-рано изказвания по случая. Не беше забавена реакцията й, не може да се избързва преди да се съберат доказателства за обстоятелствата, изясни той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Убийството в Пловдив (14)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР