Беше редно президентът да направи консултациите преди да определи датата

...
Беше редно президентът да направи консултациите преди да определи датата
Коментари Харесай

Захариева: Радев иска да отложи изборите

" Беше редно президентът да направи консултациите преди да дефинира датата за изборите. Целта, съгласно мен, е да се трансферира отговорността за отлагането на датата върху държавното управление ". Това разяснява пред бТВ вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. Тя бе безапелационна, че Министерство на външните работи е готово за избори и от седмици работи за вота в чужбина.

" Чакаме президентът да дефинира дефинитивно датата. Ние от ГЕРБ сме подготвени за всяка дата ", сподели още тя.

" Има страни, които не разрешават откриване на секции отвън дипломатическите задачи и ние сме принудени да се съобразяваме с това. На Румъния безусловно два дни преди изборите са й разрешили да разкрие секции отвън тях ", заяви тя, само че не конкретизира коя е била страната.

Захариева заяви, че Министерството е изпратило към този момент такива претенции. " Ние не можем да задължим пощите в непозната страна да изпълнят задачата на секционни комисии ", разяснява Захариева концепцията на градската десница за избор на българите в чужбина по пощата.

По мотив мненията в Скопие, че твърдата позиция на България е избирателен ход, Захариева разяснява: " Изглежда, че в Северна Македония имат неверната визия, че позициите у нас се дефинират от изборите. Нека напомня, че Народно събрание гласоподава единомислещо позицията на страната ни по отношение на Северна Македония. По тази тематика обществото и партиите имат много сходна позиция. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР