Бесен скандал се разрази в студиото на сутрешния блок на

...
Бесен скандал се разрази в студиото на сутрешния блок на
Коментари Харесай

Див скандал в студиото на бТВ за Зеленски и Радев. Хвърчат искри

Бесен скандал се развихри в студиото на утринния блок на bTV поради войната в Украйна, визитата на украински президент Володимир Зеленски у нас и срещата му с българския държавен глава Румен Радев. Двамата президенти сблъскаха позициите си пред очите на България и света. Ябълката на раздора бе би трябвало ли страната ни да даде оръжие на Украйна. Радев съобщи, че е срещу, Зеленски без заобикалки го попита какво ще напарви, в случай че е на негово място. Това моментална раздели българите на два лагера. Едните са безапелационни – Радев ни изложи пред евроатлантическия свят, другите считат, че е постъпил отговорно.

Така в последните дни тонът сред президентството и кабинета у нас още веднъж се изостри поради въпроса би трябвало ли България да дава оръжие на Украйна.
-->
Именно това бе в основата на абсурда сред гостите в утринния блок на bTV.

Водещата Ванина Недкова бе поканила рекламиста и държавник Радослав Бимбалов, генералът от запаса Съби Събев, журналиста и политик Трендафил Величков, вицепрезидентът на Атлантическия клуб в България и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова, която ще участва на срещата на НАТО във Вилнюс.

Те сблъскаха позициите си точно по тези въпроси.

НАТО би трябвало да поеме ангажимент за присъединението на Украйна, разяснява Поптодорова за срещата на върха във Вилнюс. Според нея не би трябвало да се разчита на участие де факто. Докато Украйна е във война, няма по какъв начин тя да стане член на Алианса. Военното закононарушение го извърши Русия, безапелационна е тя. Българският народ има интерес да бъде предпазена източната му граница, посочи тя. Във Вилнюс Поптодорова чака да се заявява цялостна поддръжка за Украйна.

Величков уточни, че би трябвало да се търси спокойно решение на спора сред Русия и Украйна. Той се надява НАТО да постави всички старания за спокойно решение. Най-вулгарното решение е Съединени американски щати да даде касетъчни бомби на Украйна, по мнението му. Не може да се гаси огън, като се налива бензин в него, съгласно него.

" Българският президент се държа почтено, изрази позиция, която всеки президент би изразил. Слава богу, че бе там ", разяснява Величков. За него има път към спокойно решение на спора.

Поптоворова незабавно му скочи, че Зеленски желае самостоятелност и победа на личния си народ.

Величков още веднъж подсети думите на Радев за търсене на мир посредством дипломация, само че Поптодорова бе на мнение, че първо Украйна би трябвало да възвърне териториите си.

" Позволете ми да ви кажа по кое време е допустима дипломацията, когато има уверено нанесен удар. Кога започнаха договарянията за втората международна война когато бе нанесено проваляне на Берлин ", напомни тя.

По отношение на това какво бихме могли да дадем на Украйна, Величков разяснява, че има неща, който няма по какъв начин да се дадат, а ген. Събев посочи, че ще има разбор, който ще дефинира кое не заплашва нашата сигурност.

Военният специалист посочи още, че президентът Румен Радев е показал политическа некомпетентност при срещата си с украинския държавен глава, „ дори политическа неначетеност ”. Това е война, акцентира той. Тя може са завърши, в случай че Русия се изтегли. От началото на спора Русия употребява касетъчни бомби, по думите му. Русия не желае да отстъпи от някои червени линии, уточни Събев.

През цялото време гостите приказваха на всеослушание, като водещата едвам успяваше да вземе думата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР