Берлин. Водещи вирусолози в Германия смятат, че най-добрият начин за

...
Берлин. Водещи вирусолози в Германия смятат, че най-добрият начин за
Коментари Харесай

Focus : Германски вирусолози настояват за строга карантина

Берлин. Водещи вирусолози в Германия считат, че най-хубавият метод за превъзмогване на рецесията с ковид в страната може да бъде единствено строга карантина за всички групи от популацията, цитира думите им немският портал Focus online .

„ Трябва да се настроим, че четвъртата вълна към този момент не може да бъде овладяна, без да се прибегне до цялостно блокиране “, написа известният немски епидемиолог Александър Кекуле от университета „ Мартин Лутер “ в Хале-Витенберг в своя публикация във Focus online. Според него в сегашната обстановка съвсем не остават разновидности за предотвратяване на възрастните хора и жителите с отслабена имунна система от инфекциятa.

„ От вирусологична позиция, твърдото блокиране за всички в този момент е най-хубавото решение “, сподели в изявление Фридеман Вебер от университета „ Юстус Либих “ в Гисен. Той уточни, че сегашната вълна сигурно е „ пандемия на неимунизираните “, само че съгласно него в този момент единствено карантината ще помогне за понижаване на броя на новите инфекции с ковид. „ Най-ефективният вид би бил блокиране за цяла Германия “, сподели специалистът. Според него районните решения към този момент няма да са задоволителни за превъзмогване на четвъртата вълна.

„ В актуалната обстановка не можем без повсеместен локдаун “, предвижда вирусологът Мартин Щюрмер от IMD Labor Frankfurt. „ Това (блокирането) би трябвало да бъде навсякъде. Това е единствената мярка, която ще помогне за поредно, бързо понижаване на броя (на новите инфекции) “, сподели той в изявление за Focus Online. Според него карантината е потвърдена мярка, а за други способи може да се приказва по-късно. " Основната ни цел би трябвало да бъде доста бързо и коренно понижаване на броя на инфектираните. Това е допустимо единствено с блокиране ", счита експертът.

Броят на доказаните нови случаи на заразяване с ковид в Германия за последното денонощие е 76 414, което е следващият най-много за цялата пандемия. Предишният антирекорд бе регистриран на 25 ноември, когато бяха открити 75 961 случая.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР